0 Shares 1041 Views

Per què hi ha guerres?

26 de novembre de 2019
1041 Views

Per què hi ha guerres? Per quèexisteixen els refugiats? Per què Europa no mira? Per què posem fronteres? Per què no és més fàcil ajudar-nos? Per què… per què… per què? Aquestes i d’altres preguntes han donat peu a un projecte ple de continguts, però també de sentiments, personalització i empatia.
Els alumnes de 6è de l’Escola Monsenyor Gibert estem treballant la complexa temàtica de les persones refugiades. Durant el trimestre hem pogut parlar de què és un desplaçament forçat i dels contextos o conflictes que porten a les persones a marxar del seu lloc d’origen. Això ens ha permès fer una mica d’introspecció i descobrir processos de migració dins les nostres pròpies famílies. Al mateix temps, està sent una oportunitat per parlar de la Guerra Civil Espanyola i entendre, per exemple, què va suposar “la retirada”, l’èxode de milers de persones cap a França.

De moment, el projecte ha tingut dues grans “cireretes del pastís”. En primer lloc, la visita de la Berta Torras, una noia que va fer de voluntària al camp de refugiats grec d’Elliniko. La Berta ens va parlar de la duresa dels camps, de com s’hi uneixen pobresa, ràbia, impotència, falta d’expectatives, competitivitat… Però, també, del fet que aquestes experiències ens fan més humans i ens recorden que, en realitat, no som tan diferents! D’altra banda, vam tenir la sort d’escoltar la Sònia Fernández, una historiadora i mare de l’escola que ens va traslladar a l’escenari de la Guerra Civil, les seves batalles, processos, bàndols, rivalitats, bombardejos massius, idearis enfrontats… Vam acabar menjant pa negre com a símbol de tot el que pot comportar la postguerra.
Seguirem treballant per entendre aquest món incomprensible dels “refugis”! Estem convençuts que ens esperen, encara, moltíssimes sorpreses!
Escola Monsenyor Gibert

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

no és cosa de riure
75 views
75 views

no és cosa de riure

Miquel P. Cortina - 27 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com