0 Shares 1060 Views

Parlem amb… Laura Malagarriga

17 d'abril de 2017
1060 Views

Judit Sanfeliu//Parlem amb… Laura Malagarriga

Avui entrevistem a la Laura Malagarriga, nascuda a Sant Fruitós, de 32 anys, dissenyadora industrial i que recentment ha guanyat el premi internacional de disseny Red Dot, amb la urna “The tree remembers”.

Primer de tot, moltes felicitats pel premi, és una molt bona notícia
Moltes gràcies.

Què suposa aquest premi per tu?
Un reconeixement a la feina ben feta; som un estudi petit i un premi així obre portes a nivell europeu i visibilitat de cara a les empreses.

En què et vas inspirar per crear aquesta urna? És senzill trobar la inspiració?
Buscava dissenyar una urna que generés poc impacte ambiental i poc residu i que, alhora, respongués més a una necessitat, que a una forma estètica; per això és una urna de cel.lulosa que es pot plantar i es biodegrada sense deixar cap tipus de residu. És molt simple de fabricar, de muntar i de transportar i també és molt econòmica.
És difícil trobar inspiració segons el projecte; al principi costa, però a mida que vas descobrint més del sector en el què estàs treballant a cada moment, vas veient les mancances que hi ha, els problemes que hi trobem i les possibles solucions a ofertar.

Ja es comercialitza? Si és així, on la podem trobar?
Sí, es comercialitza des de l’octubre passat i es pot trobar directament a les funeràries. L’empresa que la comercialitza, Sortem, diu que, de moment els obre moltes portes a nivell europeu, però que a nivell de la peninsula costa més.

Quan temps fa que et dediques al disseny?
L’empresa està en funcionament desde el 2008, però amb dedicació exclusiva, per part meva, des del 2010.

A part de la urna, quin és el producte més especial que has dissenyat?
Una camilla per fisioterapeutes i un bressol per nadons; tot i que amb tots els projectes hi ha coses especials, que fa que cada un tingui una part de mi.

A on et podem trobar treballant? I on podem veure els teus projectes i dissenys?
L’estudi és a Vic, al Coworking Vit, que és un espai on convivim diferents empreses i on hi ha un ambient de treball molt creatiu.
Els projectes i dissenys es poden veure a la nostra web www.grocsdisseny.com; on hi trobareu una mostra de les coses que anem fent.

Per últim, tornar-te a dir que moltes felicitats per aquest premi, i per molts més en un futur! Moltes gràcies per dedicar-nos aquesta estoneta

Gràcies a vosaltres, em fa molta il·lusió aquesta entrevista, i gràcies per deixar-me aquest espai per parlar del què més m’agrada al setmanari del meu poble.

Judit Sanfeliu

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com