0 Shares 1222 Views

Olfacte.

16 de juliol de 2020
1222 Views

Per: Teresa Riquelme –

Durant anys vaig tenir una amiga que sempre, sempre, usava la mateixa Aigua de Colònia. Era d’una marca bona, la seva olor era fresca, agradable, i durava estona sense evaporar-se. Apropar-te una mica a la noia era sentir una deliciosa olor de net , era com si aquell perfum formés part d’ella mateixa, de la seva personalitat . Quan la recordo, també sempre recordo l’agradable olor que desprenia.

Jo també tenia i tinc la colònia fresca que m’agrada ; però a més, des de jove m’ha agradat tenir també algun perfum més sofisticat per algunes ocasions. Fins i tot durant uns anys guardava els flascons de perfum buits durant un temps, em costava desprendrem de les boniques ampolletes .

Trobar un perfum que t’agradi molt, que no et cansi, no és tan fàcil, tot i que n’existeixen molts. Deu ser per això que quan en trobo un d’aquells que realment m’agraden, el faig servir durant molt de temps. Si amb un perfum hi tens connexió, no sé per quin mecanisme deu ser, però diria que tal perfum té la virtut de transportar-te en un món on algunes coses que semblen impossibles, poden ser possibles.

I tot això ve a compte per parlar, només una mica, de com ha estat per mi el confinament que hem patit. Diria que l’he passat totalment confinada; vull dir, a casa, sense sortir. He seguit i segueixo escrupolosament totes les indicacions que Sanitat ens demanava i ens demana perquè no hi hagin contagis. Penso fer-ho sempre, i em dol que moltes persones no ha facin. Tots en pagarem les conseqüències de segons quins comportaments.

Doncs bé, durant aquests llarg i trist tancament forçós, moltes coses que tenia a casa m’han fet companyia: llibres, fotografies, navegar amb l’ordinador per Internet, escoltar la ràdio, veure pel.lícules amb DVD, poder sortir al terrat, escoltar la xerrameca dels ocells….moltes coses, per sort. I en moments angoixants per tot el que passava en el món, pels neguits i pors pensant en mi, i per totes les persones que estimo… una cosa que també m’ha servit, que m’ha fet bé, en alguns d’aquests moments, ha estat agafar l’ampolleta del perfum i ruixar-me’n sobre les mans, mentre aspirava la dolça fragància. Deu ser doncs veritat que els perfums poden sublimar els estats d’ànim.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
87 views
87 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1227 views
1227 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com