0 Shares 532 Views

Nota del Consell Parroquial: Diumenge 5 de març de 2023 II de quaresma / Cicle A

Exèquies,

El dia 25 de febrer va rebre Cristiana Sepultura Genís Caparrós Molino a l’edat de 53 anys, amb funeral celebrat a la Funerària Mémora de Manresa. Que el Senyor li doni el descans Etern.

 

Qui és la Vella Quaresma?

 La Vella Quaresma o Vella Bacallanera és la representació gràfica del temps quaresmal, que va de Dimecres de Cendra fins a Setmana Santa. El període penitencial, dins la litúrgia catòlica, és temps de dejuni i abstinència, allò que popularment s’anomena fer magre. Es tracta d’una preparació ascètica per a la Pasqua.

Actualment, malgrat que el temps de Quaresma ha perdut intensitat per la laïcització de la societat, la Vella Quaresma continua vigent i adopta noves formes de representació i de celebració. En són exemples s’Àvia Corema a Maó o la Serra la Vella d’Ullastrell. En totes dues poblacions tenen una geganta que és la Vella Quaresma, evolució que garanteix la supervivència del personatge. També hi ha escoles que han adoptat aquest personatge entre el carnaval i les vacances de Setmana Santa per treballar diversos aspectes del currículum educatiu. A Mataró i a Reus hi tenen penjada una Vella Quaresma de fusta que cada any fa un il·lustrador diferent. Al llarg de la Quaresma, cada setmana se li serra una cama enmig d’un acte festiu.

Evangeli Mt 17,1-9 (Reflexió)

En aquell temps, Jesús prengué Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, els dugué dalt una muntanya alta i es transfigurà davant d’ells. La seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. També se’ls aparegueren Moisès i Elies, que conversaven amb ell. Pere va dir a Jesús: «Senyor, que n’estem, de bé, aquí dalt! Si voleu, hi faré tres cabanes, una per a vós, una per a Moisès i una altra per a Elies». Encara no havia acabat de dir això quan els cobrí un núvol lluminós, i del núvol estant una veu digué: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut; escolteu-lo». En sentir-ho, els deixebles, esglaiats, es prosternaren de front a terra. Jesús s’acostà, els tocà i els digué: «Aixequeu-vos, no tingueu por». Ells alçaren els ulls i no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol.

Tots necessitem experiències al “cim de la muntanya” per ajudar-nos a gestionar els desafiaments de la vida, de cada dia, a les valls.

Has tingut tu una “experiència al cim de la muntanya”? Si és així, tracta de reviure aquesta sensació ara, i gaudeix de les benediccions que aquesta visió del paisatge i del món ha comportat per a tu, …com es diu vulgarment “carregar piles” per seguir el camí.

Feliç setmana!

 

Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
189 views
189 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com