0 Shares 276 Views

Montpetit 2021, valoracions.

27 de juny de 2021
276 Views

Per Redacció –

Any rera any, i ja en són trenta-dos, el Montpetit és una mostra d’imaginació, creativitat i bona literatura.

Després de més d’un any de pandèmia, els nens i nenes ens heu demostrat que sou capaços de tot, d’adaptar-vos a les noves situacions i de fer-nos volar dins la vostra imaginació.

Mes de tres-cents contes escrits per nens i nenes de totes les escoles que ens han fet gaudir amb les aventures que cada protagonista passava des de l’inici fins al final dels contes, i que ens han fet reflexionar amb el missatge que cada conte porta.

Quan als contes dels infants del nostre poble es parla d’igualtat d’oportunitats, de la no discriminació, d’ajudar als altres… Tot això ens fa evident que a Sant Fruitós tenim un planter molt i molt bo!

Agraïr també als i les mestres per la tasca que feu amb els infants, acompanyant-los en el procés de creixement personal de cadascun d’ells. I per com us impliqueu cada any amb el Montpetit, la predisposició i compromís.

Mantenir dempeus el Montpetit, encara que ens calgui adaptar-lo i redimensionar-lo per les circumstàncies, és la mostra que seguim i seguirem compromeses amb formació dels infants de Sant Fruitós.

Nenes i nens de Sant Fruitós ens demostreu que cal mirar endavant, cal seguir treballant per un món, i per un poble, cada dia millor. Àdria Mazcuñan

I un any més hem celebrat els premis Montpetit i hem tornat a gaudir dels relats d’aquests contes que nens i nenes de les tres escoles del Municipi del nostre poble ens han regalat. I dic ens han regalat, perquè és talment com ho vaig viure: un regal. Històries increïbles, d’un imaginari brillant, ben explicades i ben plasmades també gràcies a les il·lustracions i al relat de la Clara Oliveres.

D’entrada felicitar als més de tres-cents alumnes que hi van participar. Està clar que a Sant Fruitós de Bages, tenim un bon planter amb un futur esperançador i això m’il·lusiona de valent. Agrair a la Conxita de la Biblioteca per la feina extra que aquest concurs representa, als directors i directora dels centres educatius i a tot el professorat per
animar a tots i totes les alumnes a presentar-s’hi, ajudar-los i ajudar-les a crear aquestes històries i sobretot gràcies per creure-hi i per ser-hi.

Seguint amb els agraïments no ens podem oblidar de cap de les persones que formen el jurat.

Llegir tots aquests contes, no és tasca fàcil, però encara ho és menys haver de decidir un conte guanyador de cada categoria, per tant, gràcies per la vostra dedicació any rere any.

També moltes gràcies a les famílies de tots i totes les escriptores i escriptors d’aquest certamen, ja que estic convençuda que aquestes, també han jugat un paper molt important.

I per últim, però no menys important, gràcies a la gent del setmanari Montpeità. Un setmanari que té més de trenta anys, és el millor exemple que podem trobar i ensenyar a aquests futurs i futures escriptores.

Endavant amb la lectura i amb l’escriptura i una vegada més, des de l’Ajuntament reivindiquem que: la cultura és segura. Laia Feliu Rodríguez

De forma continuada durant els darrers 32 anys hem anat celebrant el Concurs infantil de
Contes Montpetit. Des de les primeres edicions la celebració del Montpetit s’ha adaptat a les diferents circumstàncies exteriors que han incidit en la seva realització, tant pel que respecta al format del concurs com als diversos canvis d’espai per a acollir la celebració de l’acte de lliurament de premis, i mai, ni tan sols en aquestes dues darreres edicions que han estat força complicades, hem contemplat la possibilitat de deixar de fer el concurs.

Les persones implicades en el concurs Montpetit sempre han tingut clar l’objectiu que ja ens va moure a la seva creació l’any 1990, i és que creiem que el Montpetit és una fantàstica forma d’estimular la creativitat i fomentar la lectura i l’escriptura entre els nois i noies de Sant Fruitós de Bages. En l’organització del concurs treballem de forma conjunta el setmanari Montpeità, els Centres d’ensenyament, l’Ajuntament i la Biblioteca i és aquest treball transversal el que ha fet possible la llarga trajectòria del Montpetit.

Amb el pas dels anys el concurs infantil de contes Montpetit ha millorat, s’han modificat aspectes organitzatius i s’ha pogut arribar a publicar aquest suplement especial, però el que no ha variat és el fet que els protagonistes han estat des de sempre els autors dels contes, en concret aquest any són 336 nois i noies participants. Els organitzadors hem
pogut gaudir de la lectura de contes de fantasia, d’inspiració realista, d’aventures i intriga… històries que recullen les inquietuds dels seus autors. I tampoc ha variat aquest any la dificultat que té sempre el jurat per poder seleccionar els sis contes guanyadors
entre títols tan destacats com: La nena que va néixer amb un color diferent, El planeta Ceres, Robatori al museu, Un Sant Jordi diferent, L’aventura de l’Amèlia a Islàndia…
Des de la biblioteca sempre us acompanyarem en el camí personal i col·lectiu de fer créixer la capacitat d’inventar històries i imaginar nous mons. Endavant el Montpetit! Conxita Fenoy Zapata

Un any més per aquestes dates, gràcies al nostre setmanari Montpeità, llegeixo contes molt especials, els contes dels participants al concurs Montpetit. Quin goig amarar-me d’aventures fresques i inesperades… ho hauríem de fer més sovint!

Enguany casi hem recuperat la normalitat del concurs. El jurat ens hem trobat de forma presencial per deliberar els guanyadors i el lliurament de premis també es va poder fer amb força normalitat tot i l’aforament limitat i les mascaretes.

Segurament aquest element, la mascareta, va jugar una mala passada el dia que ens vàrem trobar el jurat per decidir els guanyador. Llegir els contes amb la mascareta posada, vaig tenir la sensació i em consta que altres membres del jurat també varen tenir la mateixa percepció, va fer perdre part de l’espontaneïtat i vibració dels contes…

Oh, sorpresa! El dia del lliurament de premis, aquells contes seleccionats varen brillar més que mai. Els nervis a flor de pell, les famílies i participants, el casal cultural , la pantalla gegant, les il·lustracions… renoi com canvia! Quins contes més bonics que van escriure els infants…

Que durant molts més anys podem continuar llegir aquests contes, moltes gràcies a tots els participants i la més sincera enhorabona a tots els guanyadors! Eva Fàbregas i Galobart

Tenir a les mans aquest tercer exemplar de l’especial dels premis Montpetit, és un privilegi i un petit miracle.

Un privilegi perquè poder tenir recopilada la selecció d’aquestes magnífi ques redaccions dels nens i nenes de Sant Fruitós i poder-les llegir i rellegir a pler, no té preu, i un petit miracle perquè encara que sembli que tot va sol, aconseguir posar en un mateix projecte els esforços de Montpeità, Biblioteca, Escoles, Ajuntament, Il·lustradora, Jurat, i més de 300 famílies, per tal d’arribar fi ns aquí, no és bufar i fer ampolles.

És una herència que ha anat passant de mans i que, com demostren les seves 32 edicions
ininterrompudes, ha superat canvis generacionals, crisis econòmiques, pandèmies i altres dificultats que sens dubte hi ha hagut en aquestes tres dècades.

Així doncs podem dir que si el Montpeità té una bona salut, el Montpetit la té de ferro, i des d’aquí felicitem als guanyadors, però també a tots els participants, i els esperonem a seguir escrivint i llegint contes, a estimar Sant Fruitós, la cultura i la literatura, i perquè no, a col·laborar, si s’escau, amb el Montpeità. Bon estiu, molta imaginació i salut per a tots. Brogit Difonem Cultura.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
40 views
40 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com