0 Shares 616 Views

Millores als horts i reg per degoteig

27 de juny de 2018
616 Views

Aquesta entitat vol agrair a l’Ajuntament de Sant Fruitós l’esforç que ha fet a l’hora de realitzar diversos arranjaments que feia temps que demanàvem els hortolans.

Potser el camí dels horts era el més necessari, ja que feia anys que no s’hi arreglava res. Aquest any de pluges el camí era intransitable, sobretot a sota del pont de la C-16, on hi ha un fort pendent que l’aigua havia escorxat.

L’altra actuació important ha estat reparar les fuites d’aigua d’una canonada d’uns 15 metres, que, a part de perdre aigua, afectava una part dels horts, que quedaven negats.

Per últim, s’ha netejat les dues rescloses –la vegetació se n’havia apoderat i ara ja afectava el cabal del rec.
Pels hortolans, tenir un bon camí i disposar de l’aigua necessària és bàsic.

Hi ha regants que s’han animat a fer el seu hort bo i posant-hi el gota a gota i diuen que és molt eficaç. Per fer el gota a gota, s’ha de tenir el canal de rec a una certa alçada i no tots els horts disposen d’aquest avantatge.
Ara com ara pensem que si tothom pogués regar d’aquesta manera, mai no faltaria aigua i, a més a més, es podria regar el dia que vols. També s’acabarien les disputes per regar i, d’aigua, encara en sobraria.

Ara bé, a l’hortolà de sempre, també li agrada veure com l’aigua corre per les eres de les seves viandes…
Gràcies un altre cop per l’ajuda de l’Ajuntament.

La junta de regants Riera Riu d’Or

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com