0 Shares 1513 Views

Marta Prat entrenadora i atleta de Muntain Running

3 de juliol de 2018
1513 Views

Marta Prat és una olonenca, que actualment resideix a Sant Fruitós. Treballa de monitora en gimnasos i és una atleta destacada a les curses de muntanya de llarg recorregut.

En una entrevista pel Montpeità, fa 7 anys, ens parlava que s’estava preparant per anar a córrer l’Everest Trail Race, una dura cursa de muntanya, amb alçades fins a 4.100 metres.

Encara participa en aquesta classe de proves?
Ho vaig fer dos anys seguits, però es necessita comptar amb uns espònsors per poder finançar la participació, i no sempre els trobes. Val molts diners. Encara que ja tinc uns anys més, no em faria res tornar-hi a córrer. I si sortís una oportunitat, m’hi apuntaria. A més, a mi m’agrada repetir curses que ja he fet, perquè així ja tinc una referència, i puc competir més bé amb mi mateixa.

De més a prop, on ha corregut?
He fet vàries vegades la Marató de Tenerife. Espero el novembre tornar-hi a anar. Jo corro amb l’equip Bestrail, i és un grup que també organitza curses, i jo hi participo en la majoria d’elles. Per exemple fa uns dies vaig disputar la de la Vall de Lord, a Sant Llorenç de Morunys.

De Maratons per ciutat, en corre?
No. Vaig participar en alguna, però no és el meu estil, i per això només corro a la muntanya. Són proves molt diferents, sobre asfalt intentes mantenir un ritme, en canvi a les de muntanya, és molt variable, ara puges, després baixes…

Actualment hi ha moltes curses i molts participants en les proves de muntanya…
Sí, fa uns anys érem pocs i encara menys dones. Ara ha augmentat molt.

També els materials…
Han sortit tota una sèrie d’equipaments i també accessoris, com rellotges que ho controlen tot, des del quilometratge, les calories, etc.

Gaudeix encara corrent les Ultres?
Darrerament m’he dedicat a curses més curtes, però penso tornar a córrer les “llargues”. Per a mi és un hobby, i el dia que no hi gaudeixi, ho deixaré.

Fa algun altre esport?
Havia fet bicicleta, i el meu entrenador em recomana que torni a practicar.

La veurem fem duatlons o triatlons?
De duatló ja n’he fet alguna, com les de Sant Fruitós, i no descarto més endavant participar-hi més. Triatló no, l’aigua no és el meu habitat preferit per competir.

Professionalment on treballa?
Des de fa anys que estic al Cube, A més de fer pilates, també faig entrenaments personals, i per a grups que volen participar en curses.

Ara ha encetat un nou projecte?
Fa poc, que des d’El Raconet de les Emocions, d’aquí Sant Fruitós, em van proposar fer uns cursets per ensenyar a córrer des de zero, li hem posat per títol “Posa’t a córrer”.

A qui va dirigit?
És per a tothom. Des de persones que només volen passar-s’ho bé, a d’altres que tenen interès en competir. Com en tot, es necessita una preparació prèvia i sobretot constància. S’ha de tenir una base, perquè sinó de seguida et trobaràs que et fan mal els turmells, etc. Per això és bo fer uns treballs físics al gimnàs o a casa.

Que és el millor de córrer?
Si ja vas preparat, gaudeixes més de l’activitat, i et serveix per evadir-te dels problemes domèstics o de la feina.

Si només camines, també cal una preparació?
Penso que sí. Si fas una preparació prèvia, evites problemes com poden ser el dolor dels lumbars. Abans de començar una caminada, recomanaria fer un treball físic per reforçar les cames. Es poden utilitzar els aparells que estan instal·lats aquí al Bosquet. És important enfortir els músculs, perquè així redueixes el risc de lesió.

Cal portar bastons?
Sí, perquè t’ajuda a moure més els cos i principalment els braços. Encara que sigui per camins planers és millor ajudar-te amb els bastons.

Si algú vol contactar amb la Marta, per més informació sobre alguns dels temes que hem parlat, pot adreçar-se a El Raconet de les Emocions, al carrer de Jaume Balmes, n.89.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com