0 Shares 137 Views

L’hora del vermut: Sant-Be-net-serà-sempre-nos-tre”

16 de novembre de 2023
137 Views

El que us explicaré va relacionat amb el futbol, concretament el local, el que es juga a Sant Fruitós.

Aprofito abans, per dir que la feina que ha fet i està fent el F.C. Fruitosenc i Sant Fruitós Escola de Futbol és espectacular, perquè ha posat els valors de l’esport com a pedra central del projecte tant dins com fora del camp, i això es nota.

De fet, considero que l’acte que organitza Sant Fruitós Escola de Futbol i que cada any entrega el premi Riudor a les millors iniciatives que fomentin els valors esportius, és uns dels actes més interessants que es fan el poble.

Dit això, avui us parlaré del públic que va els camps de futbol. Tots hem escoltat comportaments i càntics més o menys encertats de la grada, alguns directament lamentables però d’altres de molt enginyosos com crec que és el cas que us parlaré.

Tot plegat va passar en un derbi : Sant Fruitós de Bages / Navarcles al Sanfield (argot popular com s’anomena el camp del nostre poble).

En un moment, un grup de la grada del Sant Fruitós, va començar a cantar: “Sant Benet serà sempre nostre”, i ho van fer, fent servir el mateix ritme que el recordat: “els carrers seran sempre nostres”, i que es va fer tant famós en les diferents mobilitzacions abans i després del 01 Octubre.

He de dir que em va sembla simplement genial, perquè no fa mal a ningú, però pica una mica entre els nostres amics i veïns Navarclins, i això sempre fa certa gràcia.

Aquest càntic ve del fet, d’una explicació molt senzilla i que molgs de vosaltres coneixereu. Sant Benet és terme municipal de Sant Fruitós, però eclesiàsticament pertany a Navarcles.

Igualment d’estira-i-arronses entre pobles veïns sempre ni agut i no és solament patrimoni del nostre poble, són conegudes les picabaralles dialèctiques entre Sabadell i Terrassa, Reus i Tarragona o Vilanova i Sitges, per posar alguns exemples.

Finalment, un dia en parlava amb en Joan Zapata candidat de Junts a Navarcles. Li vaig explicar l’anècdota i de com havia anat tot plegat….la seva contesta: “Si, és terme de Sant Fruitós, però vaja, els Navarclins tenim millorar vistes i o tenim més a prop”. “Touche!”, vaig encaixar amb esportivitat el clatellot simpàtic i tan real.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com