0 Shares 355 Views

Les nostres escoles: Pla del Puig i la festa de l’arrós infantil

9 de març de 2023
355 Views

A l’escola Pla del Puig, la Festa de l’Arròs sempre s’ha treballat com un projecte d’història del nostre entorn per a tot l’alumnat, des d’I3 fins a 6è de primària. Hem de tenir present que a la nostra escola el tema de la història ja forma part del currículum pedagògic des dels seus inicis.

La Festa de l’Arròs Infantil a les escoles és fruit de la intenció de l’Ajuntament d’acostar la festa a la gent més menuda del poble en edat escolar.

Aquest curs, que hem inaugurat el nou edifici, hem celebrat el quart Arròs Infantil de l’Escola Pla del Puig (2009, 2016, 2019 i 2023).

 

Uns dies abans, ja comencem a parlar de la sopa dels pobres que es feia al poble per Carnestoltes, des de l’època medieval i que ha anat evolucionant fins a les paelles d’arròs d’avui en dia. Això permet fer un treball de llengua oral que inclou conèixer el vocabulari dels ingredients, els estris de cuina, així com les tradicions del poble.

 

Comencem la setmana amb la visita de la Fina Galobart i el Toni Fàbrega, de la Colla de l’Arròs, que ens expliquen moltes coses de la festa: el vestuari, els ingredients i les quantitats que necessiten per a cuinar l’arròs, les paelles i els estris que utilitzen,… i ja ens agafa salivera pensant en l’arròs que, dimecres, ens menjarem al pati de l’escola!

Aquest any l’il·lustrador Joan Romero, un pare de l’escola, ens ha dibuixat un “photocall” dedicat a la Colla de l’Arròs que ens ha permès fer unes fotos molt divertides.

 

Dimarts 14 de febrer a la tarda anem a veure els gegants al Nexe. Ens espera l’Àngel, el cap de colla dels gegants i grallers de Sant Fruitós de Bages que els coneix molt bé. Ho sap tot del Sala, la Ricardis, dels seus fills els gegantons Isarn i Aigó, del drac Bocafoc, del capgròs del bàsquet i fins i tot del seu gegantó l’Angelet, i és que no tothom pot dir que té un gegantó que el representa! Els gegants sempre són presents a la Festa de l’Arròs i aquest any els gegantons Isarn i Aigó, amb el drac Bocafoc, ens han fet ballar de valent tal i com és tradició.

 

Dimecres arriba el gran dia, tota l’escola es troba al vestíbul per a rebre i gaudir de la presentació del nou llibre de l’il·lustrador Galdric Sala, “La Festa de l’Arròs a Sant Fruitós de Bages”.

Aquest curs el recapte ha estat simbòlic i cada classe ha dut a terme un treball plàstic per a representar els ingredients. Tota la colla d’infantil hem fet arròs amb paper, cola i bicarbonat i semblava arròs de debò! Cada grup ha posat el seu ingredient dins la paella per simbolitzar així l’arròs que ens menjarem.

 

Ens ha agradat molt anar a veure com la colla cuinava les tres paelles d’arròs a la pista i sentir aquella oloreta que omplia tota l’escola!

Finalment, arriba el moment més esperat: l’hora de dinar, a taula falta gent! L’alumne més gran i la més petita de l’escola fan el tast amb l’alcaldessa i la directora de l’escola. Els infants més petits hem tingut l’ajuda dels companys i companyes més grans. Les noies i els nois de 4t d’ESO de l’Institut Gerbert d’Aurillac i del centre ocupacional de La Sagrera d’AMPANS ens han servit l’arròs.

Visca la Festa de l’Arròs Infantil!

     

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
362 views
362 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
290 views
290 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
335 views
335 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com