0 Shares 75 Views

L’encís del peix

6 de juliol de 2022
75 Views

El peix és un regal que ens dona la mar que no seria al nostre abast si no fos pel treball constant i la saviesa dels pescadors que omplen les nostres llotges amb peixos de tota mena. Si vas al mercat a comprar-ne, un cop has tafanejat per totes les parades i escollit el que necessites per fer aquell àpat que tens al cap per als teus amics o familiars, és importantíssim que a l’hora de preparar-lo ho facis a consciència.

Has de ser molt meticulós a l’hora de coure segons quina mena de peix. Mig minut de cocció sobrera i aquells escamarlans frescos que t’han costat un ull de la cara, poden quedar insulsos i mancats del seu sabor característic i peculiar que tant ens enamora. L’estiu, una bona opció, és bullir-lo i servir-lo fred. Gambes, escamarlans, llagostins, nècores, llamàntols, cuits amb cura i acompanyats d’una bona salsa, t’estalvies feina, temps, i queda exquisit; pots preparar el teu àpat abans i poder gaudir de la companyia dels teus convidats amb tranquil·litat i sense presses.

Si he de preparar un àpat ara que fa calor i em decideixo per un entrant de peix per picar, demano al peixater que les peces siguin mitjanes, són més repartidores i econòmiques. Acompanyat d’una pomada d’allioli, una salsa tàrtara o una vinagreta queda perfecta. I ja de segon plat si vols continuar amb el peix, tens una opció que sens cap mena de dubte, agradarà a tots. Llamàntol al forn ben arruixat amb rom, unes gotes de vinagre i all enrossit.

Foto: Gettyimages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com