0 Shares 232 Views

La veu de la comunitat educativa de l’escola Pla del Puig

26 de març de 2021
232 Views
 Text: Comunitat educativa de l’Escola Pla del Puig Foto: A.Particular

El passat 16 de març de 2021, a les 10h del matí, es va signar l’acte de replanteig, que és el document que marca l’inici legal de les obres de l’escola Pla del Puig. Hi havia representació de tots els estaments implicats en dur a terme un projecte de tanta importància com és un centre educatiu.

Aquest inici d’obres podríem dir que ha estat “un goig sense alegria” si parlem des del refranyer popular, un goig perquè després de 14 anys ens sembla que ja tocava que els nostres alumnes poguessin estudiar en un edifici d’obra com la gran majoria d’alumnes d’aquest país, però sense alegria perquè serà un edifici que un cop finalitzat no comptarà amb tots els equipaments que li pertoquen a un centre educatiu.

El passat 19 de febrer l’Ajuntament de Sant Fruitós ens va convocar a una reunió per fer-nos coneixedors de l’inici de les obres del carrer que ha de travessar el nostre centre i que ha de donar els serveis al nou edifici. També se’ns va fer saber que no es duria a terme la construcció del nou pavelló d’esports que havia d’incloure el gimnàs del centre i per últim ens van comunicar que a finals de març, probablement, s’iniciarien les obres de la nova escola.

La comunitat educativa (Associació de Famílies d’Alumnes, Consell Escolar, famílies, personal docent i no docent) una vegada informada, estem en total desacord en que es pugui acabar l’obra de l’escola sense incloure el gimnàs. És un greuge comparatiu del que diu la normativa pel que fa a la construcció d’equipaments educatius d’un centre d’una línia. En els acords de la construcció d’aquest pavelló, l’escola no va intervenir en cap moment, entenem doncs, que va tractar-se d’un acord entre dues administracions.

Hem demanat que des del Departament d’Educació es busqui una solució satisfactòria que permeti que quan finalitzin les obres de l’escola incloguin tots els equipaments (inclòs el gimnàs) que ha de reunir l’edifici definitiu d’una escola d’una línia.

I, tornant al refranyer popular, ara “la pilota és al terrat de l’Ajuntament” així que estarem atents a com avancen les tasques de refer el projecte del pavelló, amb gimnàs inclòs. Hem de pensar que si el consistori municipal ha estat prou diligent per decidir que no es podien invertir tants diners en un equipament que podia ser utilitzat per poca gent, sigui prou diligent per no permetre que tinguem un edifici escolar acabat sense totes les seves prestacions. Si bé és cert que en cap moment s’ha plantejat no construir el gimnàs però es preveu que sigui a mig termini (4-5 anys), tenir obres a l’entorn de l’escola durant aquest “mig termini” ens sembla excessiu.

Així doncs, anirem informant, sovint, de com avancen les feines de tot plegat, del carrer, de l’escola i del gimnàs perquè creiem que Sant Fruitós es mereix tenir uns equipaments com cal i al complert!

Sant Fruitós de Bages, març de 2021

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Isabel-Clara Simó – Porca vellesa.
19 views
19 views

Isabel-Clara Simó – Porca vellesa.

Redacció - 30 de juliol de 2021
Editorial 1559.
2849 views
2849 views

Editorial 1559.

Redacció - 30 de juliol de 2021
Agraïment.
89 views
89 views

Agraïment.

Redacció - 30 de juliol de 2021
Dades COVID a Sant Fruitós de Bages 29 juliol 2021
4444 views
4444 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com