0 Shares 1208 Views

La odisea de los Giles

11 de desembre de 2019
1208 Views

La ODISEA de los GILES és una pel·lícula argentina que actualment es pot veure als Cines Bages. La història passa a un poblet de Buenos Aires a finals de l’any 2001. Hi surten Ricardo Darín i el seu fill Chino Darín. Coescrita i dirigida per Sebastian Borensztein. Està inspirada en una obra de l’escriptor Eduardo Sacheri, qui també va escriure l’obra de la pel.lícula “El secreto de sus ojos”.

Un grup d’amics i veïns perden tots els seus diners, que havien pogut reunir amb els seus petits estalvis, amb la il.lusió de poder posar en marxa una antiga cooperativa agrícola. Ho perden tot a causa d’una estafa que els fan un advocat i el gerent d’un banc, que són realment dues males persones, i que tenien informació privilegiada.

És la crueltat del poder enfront de les persones víctimes del “corralito”. En l’idioma argentí la paraula “giles” vol dir personers molt ingènues, senzilles; són les persones que sempre reben garrotades de tots cantons, i no es poden defensar. En aquest cas però, els “giles” reaccionen, perquè quan ja ho has perdut tot ja no pots perdre res més. Només cal no perdre una cosa molt important: la dignitat. És per això que s’embranquen en un difícil i complicat pla per poder recuperar els seus diners, que els havien robat amb males arts, i la trama es converteix en un thiller molt especial.
————–
També fa pocs dies que Ricardo Darín i Andrea Pietra actuaven al Tívoli de Barcelona amb l’obra “Escenas de la vida conyugal” (Obra de Ingmar Bergman). Vaig anar al Tívoli per veure l’obra tot i que ja la coneixia; en sortir del teatre, persones admiradores de Ricardo Darín, dins les quals m`hi incloc, li vam demana que ens deixés fer una foto amb ell. Darín és una persona molt amable i hi va accedir; ens va dedicar uns minuts del seu temps, tot i que sempre té molta pressa ja que està molt sol.licitat i carregat de compromisos, suposo que amb persones importants.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com