0 Shares 588 Views

La nova proposta de pastorets de l’institut

2 de febrer de 2023
588 Views

Al llarg de la darrera setmana de desembre es van fer les diferents representacions dels Pastorets al Teatre Casal Cultural, amb sessions adreçades a l’alumnat dels darrers cursos de les escoles del poble, als nostres alumnes d’ESO i a les famílies.

Hem versionat i adaptat els Pastorets  del Gerbert, de manera que ara són diferents. Aquesta nova proposta no té gairebé res a veure amb la versió tradicional de Folch i Torres. És la suma de diferents escenes que ens fa viure la història des del cel, amb els angelets preparant un concert; des de l’infern, amb dimonis que intenten impedir el naixement de l’infant; i des de la terra, amb pastors i pastores esporuguits, enfadats, alegres o enamorats.

El toc musical és ben curiós: la música de West Side Story es pot fusionar amb una bachata, combinar amb El caganer d’Albert Pla,  i maridar amb I want for Christmas de Mariah Carey. El primer acte, que s’inicia amb àngels de festa cantant i ballant el Viva la Vida de Coldplay i que després continua amb el Gloria in excelsis Deo,  ja és tota una declaració d’intencions.

Els 32 nois i noies de 4rt d’ESO que intervenen en la funció hi han posat l’ànima, a part de molt d’esforç, i això ha fet gaudir des dels més xics fins als més grans. En conjunt s’han fet 4 funcions, la primera per a l’alumnat de 5è i 6è de les escoles Pla del Puig i Monsenyor Gibert, la segona per a familiars i amics, la tercera per a primer cicle d’ESO i la quarta i última per a segon cicle d’ESO i per a alumnes de la residència-escola Els Companys. A cap sessió no hi han faltat ni les rialles ni els aplaudiments.

S’ha de dir que un projecte com aquest necessita la col·laboració de tothom. És per això que cal agrair a la direcció del centre la bona predisposició per fer possible el projecte; al professorat que ens permet utilitzar hores de les seves classes per poder fer els últims assajos; a l’Ajuntament que ens cedeix el teatre en dates tan complicades; i a les famílies per la seva implicació avenint-se a assajos fora de l’horari marc o ajudant als fills i filles a memoritzar el text.

Satisfet pel resultat, tot l’equip de l’optativa de Teatre ja ha començat a remenar l’olla per a una nova funció. Serà una obra tradicional, una versió trencadora o un musical? Secret de sumari. Ho haureu de venir a comprovar.

Carles Albors i Judit Altarriba, professors de l’optativa de Teatre a l’Institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
27 views
27 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com