0 Shares 698 Views

Josep i els seus germans,

24 de setembre de 2021
698 Views

Per: Imma Nadal –

M’encanta aquesta història, és una de les meves preferides de  l’Antic Testament. Recordem l’historia quan Jacob  va comprar la seva primogenitura a canvi d’un plat de llenties?

Doncs, Josep va ser fill de Jacob i Raquel i passava que  Jacob estimava més a Josep que als seus  12 germans, per ser el fill de la seva ancianitat. Els seus germans, encegats per l’enveja, van planejar maldats en contra seva i el van vendre com a esclau a Egipte (Gènesi 37,28). A Josep li passa de tot i se sent sol i abandonat per la família i per Déu,  però després d’un temps d’abandó, el Senyor li va mostrar la seva presència i va arribar a ser intèrpret dels somnis de Faraó. És així que Josep va predir un temps de fam que assolaria tota la regió. Va ser nomenat governador d’Egipte i en els anys d’abundància va emmagatzemar els excedents d’aliment. Arribaven persones de tot arreu a comprar provisions per l’escassetat, entre ells van venir els seus germans des de Canaan. La trobada de Josep amb ells va ser dolorosa però també reconciliadora. Josep els va perdonar i el seu pare Jacob es va reunir amb ells en els seus últims anys (Gènesi 45-46).

La història de Josep és increïble. És una història plena de l’acció de Déu. És la història de la nostra vida, una vida en la qual creiem tenir-ho tot controlat, però en la qual, l’amor de Déu trenca nostre orgull i ens mostra un camí diferent. Quan passa això, sentim que Déu ens abandona, que ens arrabassa els nostres somnis, però, a la fi, si tenim  els ulls oberts podem descobrir que el pla de Déu és millor que el nostre i que pels seus camins (sense estalviar-nos patiments) es va millor.

«(I es va posar a plorar a crits, i ho van sentir els egipcis, i el va sentir fins a la casa del faraó.) Josep va dir als seus germans:« Jo soc Josep. ¿Viu encara el meu pare? » Els seus germans no podien contestar-li, perquè s’havien quedat muts davant seu. Josep va dir als seus germans: «Apropeu-vos a mi.» Es van acostar, i ell va continuar: «Jo soc el vostre germà Josep, a qui vau vendre als egipcis. Ara bé, no us sàpiga greu, ni us doni enuig l’haver-me venut aquí, doncs per salvar vides em va enviar Déu davant vostre. Perquè amb aquest van dos anys de fam per la terra, i encara queden cinc anys en què no hi haurà llaurada ni sega. Déu m’ha enviat davant vostre perquè pugueu sobreviure a la terra i per salvar-vos la vida» (Gènesi 45, 2 -7).

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com