0 Shares 419 Views

Guillem Muñoz, corre la gran clàssica de TORREGROSSA

15 d'octubre de 2020
419 Views

Per: Jaume Grandia –

La primera Gran Clàssica Modest Capell disputada a Torregrossa va tenir tots els ingredients necessaris per a que a partir d’aquesta primera edició esdevingui una cursa de referència en el calendari català de carretera.

Abans de la sortida, i amb la música del saxofonista Pep Poblet, es descobrí un monòlit que recordarà la figura de Modest Capell, obra de l’artista local Marc Carvajal, i impulsat per l’Ajuntament de Torregrossa. Amb la presència de tota la família, fou un dels moments més emotius de la jornada. Després del protocol·lari tall de cinta, es donava la sortida amb 150 ciclistes sobretot catalans, però també amb participants d’Aragó, la Comunitat Valenciana, Astúries i Múrcia. El recorregut constava de 3 voltes a un vuit de 42,3 kms que totalitzaven 127kms i ha amb esprints especials, metes volants i premi de la muntanya com al·licients, sempre amb el vent com a protagonista.

La primera volta fou de tempteig, i després d’alguns intents com el de Guillem Cassú (T-Belles) i Tristan Cardew (The Service Course), el pilot es mantenia agrupat però amb un ritme alt, cobrint a una mitjana de més de 44km/h la primera volta. Al voltant del km 50 es formava la primera escapada seriosa del dia, amb Guillem Muñoz (T-Belles), Mario González (Brocoli Mecánico Sakata) i Felix Molina (Vulco Cyclon AutoGoya), que van arribar a tenir un avantatge de fins a 55″. Al complir-se el segon pas per Torregrossa, fou Albert Masana (Controlpack Yupih) qui ho intentava, però ha era efímer. L’Alt de la Serra, que es passava sis vegades, provocava que un grup de deu unitats es quedés perseguint el quartet cap de cursa, i posteriorment se’ls hi va afegir un segon grup de deu unitats més que van neutralitzar als quatre escapats a l’alçada de Sidamon, km 100. Amb un nombrós grup capdavanter i amb el vent de cara, saltava Antonio Monton (Renault Auto Cuatro) i per darrera Llibert Sendrós (Controlpack Yupih) primer, David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) després, i finalment un actiu Cardew de nou. Al pas per Bell-lloc d’Urgell aquests quatre ciclistes es van agrupar i entrant bé al relleu mentre el pilot anava veient com es distanciaven i amb el pas dels kilòmetres, l’avantatge del quartet capdavanter creixia fins situar-se gairebé en el minut a manca de 10 per l’arribada, consolidant l’escapada que s’acabaria jugant la victòria. El cap de cursa es mantenia unit fins que mancaven aproximadament 2 kms per la meta, quan David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) atacaven per endur-se la victòria amb un estret marge de només 4 segons sobre Llibert Sendrós (Controlpack Yupih) que fou segon, i Tristan Cardew (The Service Course) que finalitzava tercer. El primer pilot entrava a 24 segons del vencedor encapçalat pel campió català Marc Brustenga (Velo Pomme Marseille), primer S23. Guillem Muñoz figurava en aquest grup, ocupant la 50a. posició, sent segon en metes volants i tercer en els esprints especials.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com