0 Shares 953 Views

GISELA BARALDÉS, professora de gimnàstica i de ball.

2 d'agost de 2020
953 Views

Per: Jaume Grandia.

Gisela Baraldés té previst tancar l’Espai Salut del carrer del Padró, n. 75, però continuarà amb les seves activitats de coach i mestra per ajudar a les persones en la seva salut i felicitat, ja sigui amb classes personals o per mitjà de les diferents plataformes digitals.
Per conèixer amb més detall els projectes de la Gisela, hem parlar amb ella.

Quan temps fa que té obert el local de l’Espai Salut?
Mira, l’any 1985 vaig obrir el gimnàs, després el 2003 vaig afegir-hi l’Espai Salut, i el 2008 em vaig quedar només amb l’Espai, i fins ara. Molts anys al peu del canó.
I ara vol fer un nou canvi. Per què?
Una mica hi ha ajudat totes les complicacions del Coronavirus. Ja fa temps que penso que m’estic acostant als 60 anys. Tinc tot el dia ocupat amb les classes, a més a més la feina que comporta gestionar un centre. Aleshores penso que arribaré a la jubilació cansada i esgotada. I jo no vull deixar d’estar motivada. Per a mi, una classe crea una sinèrgia entre els alumnes i jo. Sempre hem de sumar.

No li agrada que sigui una rutina…
Exacte. Cada classe és com una excursió, un viatge del qual la gent ha de quedar satisfeta i jo també.

Pensa que no podria seguir aguantant-ho?
Aquesta era la meva reflexió, Perquè encara que jo tinc molta energia, i em sento valenta, forta i dinàmica, no vull fer el meu treball perdent l’esma, ni la motivació.

I ara s’ha decidit?
No sabia quan ho faria, però amb l’enrenou de la pandèmia, que tants mals de cap ha portat a tots els nivells, he cregut que era el moment. Com tot en la vida, hi ha dues cares. He pensat que ara toca reinventar-me i sortir de la meva zona de confort. Vaig dir-me, aquesta és la meva. Fa temps que tinc una persona amiga, que és un coach, que sempre em deia “Gisela tu has de fer treball on-line. Has d’arribar a més gent. Has d’expandir-te d’altres maneres”. Jo li contestava que no tenia temps i que el meu dia a dia, era tan complicat que no podia pensar en altres formes de treball. A més, a mi les xarxes no m’agraden. La meva excusa era que no tenia temps.

N’ha trobat?
Amb el confinament, et passa que les xarxes són l’únic contacte que tens amb els teus alumnes. També em va anar molt bé, que l’ajuntament, en no poder fer les classes per la gent gran, em proposés fer tres vídeos setmanals per mantenir el contacte amb ells. Aleshores vaig adonar-me que de mica en mica m’ho passava bé. Tens aquell aparell, que et mira fixament, però que no et diu ni ase ni bestia, arriba un moment que també et fas col·lega seu.

Sap si té molta audiència?
Crec que sí. En aquest aspecte soc un desastre, i no ho controlo massa. A l’Instagram i al You-tube hi tinc visualitzacions. També em trobo amb gent que em comenta que m’ha vist.

A partir d’ara, quins projectes té?
Deixaré, amb pena, l’Espai salut. Ha estat un lloc que m’ha donat molta felicitat i encara no ho he assumit. Actualment hi faig sessions individuals, que a partir de l’any vinent, les faré a casa meva o als domicilis. Això serà una part de la meva feina, després tindré la gent gran, on line o en directe. També tinc la proposta d’utilitzar l’espai de la Cooperativa, l’antic cinema, que és una sala àmplia, on puc treballar amb la distància de seguretat. Encara que hi hagin les classes on line, vulguis o no, jo donar les classes directes amb els alumnes ho necessito. És com l’aire que respiro.

Quantes sessions setmanals hi faria aquí?
Només quatre. Una de “cos i consciència”, una de “pilates”, una de “body art” i una altra, els matins, també de “pilates”.

I…
Finalment hi haurà el programa, tot on line, “Món Dona. Sumant anys amb vitalitat”. Tenim l’oportunitat d’ajudar a la gent, però no només en l’apartat físic, com ho he fet fins ara, sinó també mentalment i emocionalment.

Faci’ns cinc cèntims d’aquest programa?
És un projecte que hem creat la Txell Fusté i jo. Va destinat a les dones que es troben cansades, estressades i veuen que no arriben a tot. Els falta energia, no tenen unes pautes alimentàries i potser pateixen sobrepès. Nosaltres no som nutricionistes, però comptem amb el suport de professionals, que han elaborat uns models que faran que les nostres alumnes aprenguin a menjar d’una forma equilibrada sense passar gana, amb una alimentació 100% natural i fent perdre aquells kilos que pesen. Si algú vol més informació, es pot posar en contacte amb nosaltres, al meu Facebook i l’Instagram (@mon dona.gt). Penseu que les 15 alumnes que ara tenim no estan contentes sinó encantades amb el programa.

Per acabar, on va de vacances?
Aquest estiu a Catalunya, segur. Ui! però abans he de buidar aquest espai, i també vull pintar a casa meva. Aniré bastant atrafegada, però escapadetes per Catalunya les vull fer.

Mar o muntanya?
M’agrada tot. El que menys les ciutats. Vull gaudir de la natura i de la tranquil·litat, junt amb els amics.

BONES VACANCES A TOTHOM!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1620
25 views
25 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
30 views
30 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Les cròniques d’en Gregori Partagàs
39 views
39 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs

Galdric Sala - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com