0 Shares 976 Views

Fa 30 anys que es va celebrar el primer “Firantic”

4 de maig de 2020
976 Views

Per: Jaume Grandia / 2020

Els dies 4, 5 i 6 de maig del 1990 es celebrava la primera edició del FIRANTIC. Portava com a títol “VIª Fira d’Antiquaris i Almonedes de la Catalunya Central”. Es començava com a sisena fira, prenent com a relleu altres mercats d’antiquaris que s’havien fet a la plaça de l’Hostal a Les Brucardes, anys anteriors.

                 

Sota l’organització d’una Comissió, impulsada des de l’alcaldia, que presidia Ignasi Sala i Guitart, es va ubicar en un pavelló-envelat instal·lat en el passeig del Bosquet (ara plaça d’Alfred Figueras).

Montpeità fou l’encarregat d’editar el catàleg oficial de la Fira, on hi podem llegir el programa d’actes, que a més de les activitats pròpies de la Fira, s’inauguraven dues exposicions: una col·lectiva a la sala Art-dos i una altra del Cercle Artístic Sallentí a la sala d’exposicions de la Caixa de Manresa. Al pavelló municipal es disputaven les finals del Campionat de Catalunya de Bàsquet en categories juvenil i preferent de masculí i femení. També una trobada trimarca de cotxes veterans. Es tancava la Fira, amb una subhasta d’antiguitats al Pavelló municipal.

Al Montpeità n. 66 podem llegir que la Fira va ser un èxit, superant les previsions dels organitzadors, que ja pensaven en l’edició del Firantic-91.

La XXIII Fira d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes de la Catalunya Central, de l’1 al 4 de maig del 2008, fou la darrera en celebrar-se. La crisi econòmica afectava a tots els sectors del país, i tant expositors com compradors havien minvat molt.

Des de Fira de Manresa es va voler reprendre el certamen, portant-lo al Palau Firal del Guix, però només va tenir dos anys de vida, el 2013 i el 2014.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
87 views
87 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1226 views
1226 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com