0 Shares 227 Views

Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós a la festivitat de Santa Cecília

227 Views

Fa pocs dies, el 22 de novembre, s’ha celebrat la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, i entre els actes que el món musical sol organitzar per aquestes dates, n’hi ha hagut un on l’Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós ha tingut l’oportunitat i el goig de participar: es tracta del tradicional Concert de Santa Cecília de la Banda de la UMB (Unió Musical del Bages). Aquest concert s’organitza cada any amb una temàtica molt concreta i amb l’objectiu de convidar alumnes instrumentistes de les escoles del voltant a participar-hi perquè tinguin l’oportunitat de tocar en una gran formació instrumental, de manera que enguany a la formació original de la Banda s’hi han afegit 110 alumnes amb instruments de vent i percussió. És una gran festa de la música i la nostra escola també hi ha col·laborat amb 6 alumnes: Xènia Alberch, Arnau Alberola, Elna Guitart i Núria Guitart amb la flauta travessera, Gel Hernández amb la trompeta, i Ivet Vilalta amb el saxòfon alt, a més de l’Aitor Brocal, que en el seu cas ja forma part de la Banda com a integrant habitual.
En aquesta ocasió, el concert va ser dedicat a les músiques del Club Super3, i va comptar amb la presència com a convidat de l’autor d’aquestes cançons, el cantant i compositor Marc Parrot. El concert va ser ben reeixit i pares i alumnes el van gaudir molt.
A banda del que s’ha dit fins ara, hi ha un motiu que va fer especial aquest concert per a la nostra escola i que ens fa sentir ben orgullosos, i és que l’arranjador de totes les peces del concert, va ser el Pau Pujol Colell, percussionista, ex-alumne de l’escola i amb qui encara tenim el gust de col·laborar en diferents projectes. Actualment el Pau, de 20 anys, combina la docència musical amb els estudis de Grau Superior de Música en l’especialitat de Composició al Conservatori del Liceu, a més de tocar la bateria en el grup 7 de Nit, fundat per ell mateix. Així doncs, es tracta d’un jove actiu i brillant amb tot el futur per davant.

Pau Pujol Colell

Amb ocasió d’aquest concert de Santa Cecília, hem tingut l’oportunitat de fer-li una petita entrevista:
Què significa per a tu fer els arranjaments pel concert de Santa Cecília?
Significa fer realitat una idea que fa més de dos anys que tenia al cap. La veritat és que només tinc paraules de gratitud cap als qui han donat suport a la proposta des del primer dia i que han treballat tant o més que jo per a que hagi pogut fer-se realitat.
Havies fet mai alguna cosa similar?
Aquest mateix any vaig realitzar uns petits arranjaments per a la Banda d’algunes de les músiques del Correfoc de Manresa, però eren unes adaptacions molt més senzilles ja que les partitures originals ja eren instrumentals. Així similar a Santa Cecília amb les músiques del Super3 no havia fet res.
T’has inspirat en algun compositor o peça musical?
Per descomptat en el compositor original Marc Parrot, i també en uns arranjaments per a l’OBC que va realitzar el compositor Alejandro Martínez en commemoració dels 25 anys del canal Super3.
Amb quina dificultat t’has topat?
La principal dificultat va ser adaptar el nivell de les partitures als qui ho havien de tocar, que són estudiants d’escoles de música. Volia buscar un punt que als intèrprets els fós complicat tocar-ho però alhora factible. Ni massa fàcil ni massa difícil.
Quin és el instrument que has trobat més difícil d’escriure?
Els instruments més difícils sempre són aquells amb els que no estem familiaritzats.
En el meu cas els bombardins i saxos tenors crec que van ser els més difícils d’escriure, pel simple fet de no conèixer gaire els seus recursos i possibilitats.
I quin és l’instrument que més t’agrada d’escriure?
M’agrada sobretot escriure per a instruments que tenen una versatilitat molt gran com vindrien a ser els clarinets, flautes i trompes. Aquests tres es poden fer servir en caràcters molt lírics o en moments de plenitud sonora per a liderar les melodies.
Què aconsellaries a altres alumnes de música que comencen a fer arranjaments?
La única manera d’aprendre a orquestar i arranjar música és per una banda fer-ne molts i per altra banda impregnar-se dels grans mestres de l’orquestració, ja siguin contemporanis o de tots els temps. Escoltar les peces amb les partitures al davant per anar seguint el què hi passa.
Fés-nos una recomanació musical.
Doncs ja que parlem de la formació de banda simfònica recomanaré un parell de compositors que son Alfred Reed i Rossano Galante. Aquest segon encara està actiu treballant com a orquestrador en cinema i és molt interessant la seva música tant per als qui la estudiem com pels qui simplement la volen gaudir.
Moltes gràcies, Pau, et desitgem tots els èxits del món.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 4 de maig VI de Pasqua  —B—
1445 views
1445 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 4 de maig VI de Pasqua —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 3 de maig de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Lluís Vilà
1242 views
1242 views
SOM RIU D’OR actuarà a Castellgalí
53 views
53 views

SOM RIU D’OR actuarà a Castellgalí

Redacció - 3 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com