0 Shares 405 Views

ERC tria treballar des de l’oposició

21 de juny de 2019
405 Views

Del resultat de les eleccions municipals del passat mes de maig, es desprenien diverses conclusions. La primera és l’ampliació del suport obtingut per ERC, augmentant un regidor, i validant la feina feta els darrers quatre anys. La segona podria ser el suport majoritari que els votants han atorgat a Gent fent Poble; i una tercera és que, malgrat tot, no hi ha cap grup polític que hagi obtingut els regidors necessaris per governar sense comptar amb altres formacions.
Al llarg d’aquestes darreres setmanes, s’han produït nombrosos contactes amb l’objectiu d’establir algun tipus d’acord o pacte entre les distintes formacions polítiques. ERC Sant Fruitós ha parlat amb totes i cadascuna de les forces polítiques amb representació municipal sense que s’hagi arribat a un acord, malgrat el balanç dels contactes ha estat molt positiu.
D’una banda la possibilitat de pactar amb Junts per Sant Fruitós i el PSC un gran acord de govern, essent l’alcaldia per a ERC, no s’ha considerat oportú, alhora que restem coherents i amatents amb la situació política actual i els esdeveniments nacionals. Per altra part, pactar amb la formació política guanyadora tampoc ha estat una via que ens hagi interessat, ja que qualsevol pacte de govern ha de néixer de la confiança mútua i, després d’un darrer any de legislatura al nostre entendre nefast i una campanya electoral bruta i tramposa (la Junta Electoral de Zona, està investigant la denúncia presentada per ERC contra GfP per incompliment de les regles del joc electoral), la confiança en aquesta formació política, i especialment en el seu cap de llista, és nul·la.
Particularment per a ERC, la propera legislatura a Sant Fruitós pot ser la darrera oportunitat que té l’equip de govern de GfP, en minoria, perquè comenci a treballar amb els partits que restem a l’oposició sense trampes ni mitges veritats, amb l’objectiu d’aportar el millor de cada projecte al poble. Tenim reptes molt determinants: l’aprovació d’un POUM respectuós amb el medi o la posta en marxa d’equipaments culturals, sanitaris i educatius que han de millorar la qualitat de vida dels veïns,… i, si l’equip de govern vol, trobarà a ERC col·laborant responsablement per respectar la voluntat de totes les sensibilitats representades a l’Ajuntament. Si en canvi el Sr. Batanés continua administrant el poble com ho ha fet durant les darreres setmanes, per exemple, aprovant un projecte urbanístic per construir 100 vivendes a Pineda, sense que aquest tema s’hagi discutit en sessió plenària; si es continua excloent als altres grups polítics i denigrant la vida política local, aleshores probablement la legislatura serà molt complicada.
Secció Local ERC Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1771 views
1771 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
47 views
47 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com