0 Shares 1018 Views

Els clubs de l’octubre

13 d'octubre de 2021
1018 Views
Texi i fotos: Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.

Per celebrar la castanyada, ens venia de gust llegir algunes obres que combinen l’humor i la crítica social mordaç; d’aquelles que, entre broma i broma, deixen anar unes quantes veritats i ens serveixen de mirall per reflexionar.
Així doncs, per a les sessions dels nostres clubs de novel·la, teatre i cinema del mes d’octubre, hem triat els títols que us presentem a continuació:
TEATRE, dijous 14 d’octubre a les 19:30 h.
EL CASAMENT DELS PETITS BURGESOS, de Bertolt Brecht (1898 – 1956).


En l’obra de joventut més destacable del dramaturg alemany, assistim al banquet de noces d’una parella burgesa, una festa de convencions i hipocresies en què els comensals esdevenen una caricatura de la feblesa humana. La doble moral, els jocs d’aparences, l’aferrament a uns costums absurds, la decadència d’una classe i la desigualtat en les relacions són alguns dels motius portats a escena en aquest casament trencador.
CINEMA, dijous 21 d’octubre a les 19:30 h.
LA ESCOPETA NACIONAL, de Luis García Berlanga (1921 – 2010).


El director de la reconeguda Plácido (1961) ens porta al Madrid de l’alta societat acompanyats de la parella formada per l’empresari Jaume Canivell i la seva secretària. Amb l’objectiu de trobar noves oportunitats per al negoci de porters automàtics que dirigeix, Canivell mirarà d’establir contactes entre el cercle del Marquès de Leguineche, que ha reunit una colla de personatges ben diversos (algun polític inclòs) en un cap de setmana de caça. Ben aviat, però, l’empresari català acabarà embolicat en tota mena de situacions estrambòtiques en què haurà de representar el millor paper possible si vol que el seu pla inicial tingui èxit.
NOVEL·LA, dijous 28 d’octubre a les 20:00 h.
EL CLUB DEL CRIMEN DE LOS JUEVES, de Richard Osman (1970 –).


Com els protagonistes d’aquesta novel·la, ens reunirem un dijous per parlar de crims… Més concretament, de l’assassinat del promotor immobiliari Tony Curran, un fet que porta l’Elizabeth, el Ron, la Joyce i l’Ibrahim a sortir del complex per a persones grans on resideixen i investigar el misteri pel seu compte. Els quatre ancians, acostumats a discutir sobre antics crims sense resoldre, però potser no tant a fer de detectius de veritat, viuran un seguit de peripècies que ens deixaran els pèls de punta i un gran somriure a la boca. En aquesta novel·la, Osman sap barrejar la intriga i l’humor, i l’èxit de les aventures del quartet d’amics el van fer continuar la saga a El jueves siguiente.
Esperem que en gaudiu tant com nosaltres!

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Un matí de diumenge.
18 views
18 views

Un matí de diumenge.

Redacció - 17 d'octubre de 2021
Les tres pedres
17 views
17 views

Les tres pedres

Redacció - 16 d'octubre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs
1012 views
1012 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs

Redacció - 16 d'octubre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com