0 Shares 150 Views

El projecte d’inserció laboral Fita de Càritas Manresa, premi Pere Casaldàliga 2023 del festival CLAM

15 d'octubre de 2023
150 Views
La iniciativa vetlla per la formació de persones en risc de ser excloses del mercat laboral

Navarcles – El projecte Fita de Càritas Manresa ha estat distingit aquest diumenge amb el premi Pere Casaldàliga 2023 que concedeix el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam, que se celebra a Manresa, Navarcles i Sant Fruitós de Bages. En marxa des del 2005, aquesta iniciativa vetlla per donar formació transversal a persones en risc de quedar excloses del mercat laboral i posteriorment ajudar-les a trobar un lloc de treball mitjançant la borsa de Càritas. Ofereix formació en àmbits com la cuina, la neteja domèstica o l’atenció bàsica a persones dependents. També se’ls forma en riscos laborals, medi ambient, noves tecnologies, igualtat de gènere o el dret en l’entorn laboral.

El lliurament del premi l’ha fet Glòria Casaldàliga, neboda de Pere Casaldàliga, presidenta de la fundació i actual alcaldessa de Balsareny. El premi és una escultura basada en la biografia de Casaldàliga ‘Descalç sobre la terra vermella’, de Francesc Escribano, fet per l’escultura Montse Comelles a partir del disseny de l’artista de narvarcles Queralt Valls.

El projecte Fita agafa el relleu de l’entitat social L’Olivera, que va guanyar el premi l’any passat per la seva tasca en la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat en el sector del vi i l’oli ecològics.

L’anunci del premi Pere Casaldàliga d’enguany se suma al palmarès dels cinc premis d’honor ja anunciats pel festival. Unes mencions honorífiques que aquest any han reconegut els cineastes Olivier Assayas i Rodrigo Sorogoyen, l’actriu i directora Sílvia Munt, el música Carles Cases i el periodista Jaume Figueras.

Foto: Dani Casas

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
360 views
360 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
287 views
287 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
332 views
332 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com