0 Shares 1186 Views

El festival I.M.C. reivindica a les dones compositores

24 de juliol de 2019
1186 Views

El passat dijous 18 de juliol, els jardins del monestir de Sant Benet de Bages van acollir el tercer concert del Festival Internacional de Música Clàssica –Memorial Eduard Casajoana- 2019, que va reivindicar el paper de les dones compositores dins l’àmbit musical, amb un treball que van protagonitzar Mireia Pintó (mezzo), Vladislav Bronevetzky (piano) i l’actriu Clara Segura –que va recitar els textos escrits pel musicòleg manresà Oriol Pérez-, i amb un programa amb obres de Clara Wieck-Schumann (1819-1896), Fanny Hensel-Mendelssohn (1805-1847), Pauline Viardot-Garcia (1821-1910), Cécile Chaminade (1857-1944) i també de Monteverdi, Rossini, Bizet i Gounod.

Oriol Pérez en la seva presentació comentava:”La història de la música sempre s’ha escrit amb un predomini d’homes compositors. Però això vol dir que no hi havia dones? Sí que n’hi havia, però el seu nom ha patit un oblit. En els segles XX i XXI, a poc a poc s’han anat integrant en el cànon”.

Agrair als organitzadors del FIMC, que a més d’esforçar-se per portar interpretes de primer nivell, també apostin per projectes musicals tan importants com “Amb veu de dona –Dones compositores, dones amb personalitat-”, espectacle que el passat dijous va tenir una bona acollida per part dels més de 400 espectadors que van omplir els jardins de Sant Benet.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com