0 Shares 379 Views

Editorial 1639

21 d'abril de 2023
379 Views

El passat dia 13 d’abril, l’ASSOCIACIÓ BROGIT DIFONEM CULTURA DE SANT FRUITÓS va rebre un requeriment de la JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE MANRESA (JEZ) en el que ens informava que havien rebut un escrit presentat per l’agrupació d’electors GENT FENT POBLE en que es constatava que s’havien publicat en les pàgines subscrites per conveni amb l’Ajuntament de Sant Fruitós tres articles que al parer dels denunciants vulneraven l’article 50.2 de la Llei Orgànica 5/1985, al fer al·lusió a les realitzacions o assoliments obtinguts pel govern actual de l’Ajuntament de Sant Fruitós.

Aquest article diu que “Des de la convocatòria de les eleccions i fins la celebració de les mateixes queda prohibit qualsevol acte organitzat o financiat directe o indirectament pels poders públics que contingui alusions a les realitzacions o assoliments obtinguts, o que utilitzxi imatges o expressions coincidents a les utilitzades en les seves pròpies campanyes oper alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions” i la Junta Electoral de Zona  estableix que “S’ha d’entendre comprés en aquesta prohibició, … l’edició de …. revistes, …, que continguin al·lusions a les realitzacions o assoliments obtinguts per qualsevol poder públic …

Acaba l’escrit de denúncia sol·licitant que s’inicïi expedient sancionador contra els infractors. En aquest cas BROGIT, com editora del MONTPEITÀ  i l’Ajuntament.

BROGIT va presentar les al·legacions pertinents, i la JEZ, en la resolució del dijous 20 d’abril ens “renya” i ens requereix que, el Montpeità s’abstingui de publicar notícies que facin referència a la gestió present i futura de l’Ajuntament durant tot el periode electoral.

A part, components de les dues principals forces polítiques de l’Ajuntament ens havien comunicat una que només surtien les realitzacions fetes per l’Ajuntament sense donar opció a l’oposició a replicar i l’altre que el MONTPEITÀ havia agafat una dinàmica que no la podia compartir. Tot aixó, suposem, perquè en una reunió amb tots els representants dels grups que es presenten a les properes eleccions se’ls va dir que MONTPEITÀ no publicaria res de cap partit excepte en els tres últims números durant la campanya en que cada grup tindria mitja pàgina setmanal per escriure el que volgués. Per descomptat sí que es publiquen les pàgines subscrites per conveni amb l’Ajuntament.

Després de tot el què ha passat, denúncia per part d’uns i suposada utilització partidista del MONTPEITÀ per part dels altres, l’equip de redacció del MONTPEITÀ, ha decidit:

NO publicar res durant la precampanya i la campanya relatiu als grups que es presentin a les eleccions, a excepció de les llistes oficials de cada candidatura i la valoració dels resultats.

NO cedir la mitja pàgina dels tres últims números abans de les eleccions als diferents grups.

NO participar en el debat entre els caps de llista que organitzarà SFB MEDIA i RÀDIO SANT FRUITÓS.

I també ens hem de sentir per part d’un membre del Govern Municipal que no som ni honestos ni rigorosos. Potser sí que no ho som, ja que en aquest cas la Junta Electoral sí que li dona tota la raó: No hem sigut honestos ni rigurosos ja que segons la JEZ hem infringit la llei per haver publicat notes de l’Ajuntament contenint al·lusions a realitzacions fetes per grups que es presenten a les eleccions vulnerant la llei, encara que sigui dins del marc del conveni subscrit entre el MONTPEITÀ i l’Ajuntament.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Joan Altimiras Queralt ha mort a l’edat de 89 anys.
192 views
192 views
Editorial 1678
472 views
472 views

Editorial 1678

Redacció - 1 de març de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades
438 views
438 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades

Galdric Sala - 29 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com