0 Shares 705 Views

Dia mundial del patrimoni

30 d'octubre de 2019
705 Views

El passat dissabte, dins dels actes del Dia Mundial del Patrimoni el Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós, amb la col·laboració de l’Ajuntament, va organitzar diferents activitats.

A les cinc de la tarda es va fer una caminada fins a les Brucardes, a les Pintures Rupestres.
Hi havia gent de Barcelona, Olot, la Cerdanya, de la Comarca i del País Vasc.

A la plaça de l’esglèsia es va explicar les Pintures, com s’havien trobat, el seu origen i qué representaven. Es va aprofitar també per explicar l’orígen i història de la Sagrera i de l’esglèsia. Durant la caminada es van fer 2 parades, la primera passat el torrent, amb l’origen del carrer Padró (Cami Ral de Manresa a Vic) i la història del mas Generes del Torrent (el que ara és cal Canals) i la segona amb l’era del Vallbona i cal Casajoana, futur Museu de Sant Fruitós. Es va continuar pel camp de futbol, el camí paral·lel al Riudor, un corriol per pujar a les Brucardes i ja vàrem trobar un camí que ens va portar directamente a les Pintures. Allà, en grups de deu persones, es van poder observar les Pintures de ben a prop.

Es va tornar a la Plaça de l’Església directament pel carrer Riudor on s’hi va arribar a dos quarts de vuit.

A les vuit del vespre, amb una asistencia d’unes cent cinquanta persones es va començar a sopar, mongetes amb cansalada, butifarra, coca amb xocolata i rom cremat.

A continuació a quarts de deu, va actuar el cos de dansa local Som Riu d’Or que ens va oferir, des dels petits fins els grans, una mostra de les seves danses. Abans de cada una es va fer una petita exlicació del que era o representava. El públic assitent va demostrar amb forces aplaudiments la bona feina del grup.

Durant tota la tarda va estar obert el Museu amb una important asistencia de persones interesades en conéixer-lo o de tornar a veure’l, i com cada any, l’Àngel va ensenyar com tirar amb arc, la cua per tirar no s’acabava mai.

Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com