0 Shares 439 Views

Dayco vol tancar la seva planta a Torroella de Baix.

31 de maig de 2021
439 Views
Per: Redacció

 

La multinacional Dayco al Bages, successora de Construcciones Radio Electromecánicas SA (Cremsa) fundada a Manresa 1949 i que es va traslladar el 1967 a Torroella de Baix. especialitzada en la fabricació de politges de transmissió, ha informat

a través d’un comunicat, als seus treballadors que abandonarà les actuals instal·lacions de Sant Fruitós, el febrer del 2022, és a dir, un cop es tanqui l’any fiscal. La qual cosa implicaria l’acomiadament de 71 treballadors, sobre una plantilla de 80 empleats.

Dayco justifica  aquesta decisió pel moment delicat que travessa  el sector de l’automoció, també pel cost de l’energia i la ubicació de la planta de Torroella de Baix que està “allunyada geogràficament de les plantes de producció de motors tèrmics”, fet que augmenta el cost de transport del material. Aquesta problemàtica, sumada d’altres, i sobretot, a causa de les pèrdues que arrossega la fàbrica, (1 milió el 2018, 2,9 el 2019, 1,1 el 2020 i 1,8 estimats el 2021), agreugen l’actual problemàtica.

Els sindicats dels treballadors tenen previst començar aviat negociacions amb l’empresa per intentar revertir la situació i evitar el tancament definitiu de la planta de Torroella de Baix, el 28 de febrer del 2022.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com