0 Shares 470 Views

Commemoració del naixement de Lluís Espinal

10 de febrer de 2020
470 Views

El passat diumenge dia 2 i dins de l’Any Espinal 2020 es va commemorar el vuitanta-vuitè aniversari del naixement del Pare Lluís Espinal a Sant Fruitós, exactament a la Torre dels Batlles on els seus pares feien de masovers.
La primera part de l’acte es va fer davant la Torre dels Batlles amb l’assistència de l’alcalde Joan Carles Batanés, regidors, Joan Calmet (segon tinent d’alcalde i regidor de Turisme de Manresa), directors de les escoles del poble, familiars i veïns de Sant Fruitós.
El regidor Xavier Racero va fer la presentació de l’acte amb parlaments de l’Alcalde i Francesc Xavier Victori nebot d’en Lluís Espinal i president de l’Associació Lluís Espinal Lluita i Fe, glossant la seva vida i obra. A continuació es va procedir a la descoberta d’una placa de record on va néixer.


A continuació, a l’Escola Paidos, es va projectar el documental “Lluís Espinal, un màrtir incòmode” amb un contingut molt viu d’entrevistes amb familiars, amics, companys, polítics, historiadors i també amb sospitosos del seu assassinat. Vam anar seguint la seva vida, des del seu naixement fin a la seva mort en totes les seves vessants: jesuïta, periodiste, cineasta i activista social.
Per finalitzar es va fer un debat amb la presència de les realitzadores del documental, Mariona Ortíz i Anna Masllorens, i el cineasta Joan García on van analitzar cada una de les facetes d’en Lluís Espinal.
Jordi Julià
Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós – Comissió Any Lluís Espinal
Fotos: Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris del cap de setmana
45 views
45 views

Horaris del cap de setmana

ASFE - 30 de setembre de 2022
Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival
42 views
42 views

Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival

Jaume Grandia - 30 de setembre de 2022
Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”
33 views
33 views

Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”

Redacció - 30 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com