0 Shares 857 Views

Colònies a cicle mitjà

7 de març de 2018
857 Views

El passat 5, 6 i 7 de febrer els alumnes de 3r i 4t de l’escola Pla del Puig vam anar de colònies al camp d’aprenentatge les Obagues a Juneda, Lleida. Allà vam poder compartir diferents moments del dia amb els nostres companys i mestres: àpats, estones d’esbarjo i la nit, dormint amb lliteres, amb els amics i companys de la classe.

Les activitats que vam realitzar durant l’estada van ser un taller de transformació d’aliments, un altre de forn, el d’apicultura i el de granja. Les propostes dels tallers van ser molt interessants i vam poder aprendre moltes coses.

En el taller d’apicultura per exemple algunes de les activitats realitzades responien a preguntes i dubtes que ens havien sorgit a classe sobre les abelles. Va ser molt sorprenent poder experimentar la sensació dels apicultors, obrir un rusc i observar directament el curiós món de les abelles de la mel.

En el forn vam poder preparar el nostre propi pa fins i tot una coca d’aniversari. Com es fa i es cou el pa, com és i com funciona un forn de llenya, els diferents ingredients segons el tipus de massa, què és el llevat…També va ser necessari aplicar operacions de càlcul i mesura per elaborar proporcions.

Fer de grangers, alimentar i netejar els animals dels quals n’obteníem la llet, va ser un altre taller. De la llet de la granja vam poder elaborar mantega i, fins i tot en aquest taller de transformació d’aliments vam preparar les hamburgueses que cuinarien per un dels àpats.

Va ser una experiència molt interessant i divertida de la que vam aprendre i gaudir molt sense cap dubte.

Escola Pla del Puig

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com