0 Shares 342 Views

8 de març al Gerbert d’Aurillac

13 de març de 2023
342 Views

Des de l’institut ens afegim amb un seguit d’activitats que s’han anat realitzant les darreres setmanes a iniciatives com la del Montpeità, que la setmana passada estava dedicat a la commemoració del Dia internacional de la Dona.

Des d’una perspectiva interna, s’ha elaborat un mural d’agraïment on cada estudiant del centre, així com la resta de membres de la comunitat educativa, estaven convidats a enganxar un paper amb un missatge en el qual es donen les gràcies a una dona que els hagi ajudat o inspirat en qualsevol moment de la vida. El mural va estar dissenyat pel professor Alberto Lucas des de l’àrea d’Educació Visual i Plàstica i ràpidament s’ha omplert amb missatges al llarg de les tutories d’aquestes setmanes.

D’altra banda, l’alumnat de 3r d’ESO ha col·laborat amb la iniciativa engegada per tercer any a l’Ajuntament de Sant Fruitós d’omplir la façana de la casa de la vila amb cartolines que contenen missatges a favor de la igualtat realitzades pels estudiants del poble. Aquest any, el fil conductor era “Les professions no tenen gènere”. Amb la finalitat de reflexionar sobre la manca de representació femenina en professions tècniques, així com de presència masculina en professions encarregades de la cura dels altres, l’alumnat ha estat convidat a il·lustrar o a escriure missatges que serveixin per trencar aquest seguit d’estereotips laborals.

En aquesta línia de col·laboració, 9 alumnes de la matèria de Música a 3r d’ESO, acompanyades pel docent Carles Albors, han participat en l’acte institucional del 8 de març de l’Ajuntament. En concret, han llegit el poema 8 de març de la poeta Maria Mercè Marçal, acompanyades d’una base instrumental interpretada per elles mateixes amb guitarra, baix, piano i bateria.

Aquest tipus d’activitats formen part d’un seguit d’accions educatives proposades per afavorir  l’educació inclusiva i igualitària que s’ha fixat com a objectiu de la tutoria dels darrers cursos. Treballem cada dia per formar generacions amb una visió respectuosa i compromesa amb la importància de la igualtat en tots els àmbits de la vida.

El grup d’alumnes de l’institut que ha participar en l’acte institucional del 8 de març

El grup d’alumnes de l’institut que ha participar en l’acte institucional del 8 de març

Alba Villarta, M. Dolors Peláez i Laura Rodríguez, de la Comissió de coeducació de l’institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com