0 Shares 68 Views

8 de març al Gerbert d’Aurillac

13 de març de 2023
68 Views

Des de l’institut ens afegim amb un seguit d’activitats que s’han anat realitzant les darreres setmanes a iniciatives com la del Montpeità, que la setmana passada estava dedicat a la commemoració del Dia internacional de la Dona.

Des d’una perspectiva interna, s’ha elaborat un mural d’agraïment on cada estudiant del centre, així com la resta de membres de la comunitat educativa, estaven convidats a enganxar un paper amb un missatge en el qual es donen les gràcies a una dona que els hagi ajudat o inspirat en qualsevol moment de la vida. El mural va estar dissenyat pel professor Alberto Lucas des de l’àrea d’Educació Visual i Plàstica i ràpidament s’ha omplert amb missatges al llarg de les tutories d’aquestes setmanes.

D’altra banda, l’alumnat de 3r d’ESO ha col·laborat amb la iniciativa engegada per tercer any a l’Ajuntament de Sant Fruitós d’omplir la façana de la casa de la vila amb cartolines que contenen missatges a favor de la igualtat realitzades pels estudiants del poble. Aquest any, el fil conductor era “Les professions no tenen gènere”. Amb la finalitat de reflexionar sobre la manca de representació femenina en professions tècniques, així com de presència masculina en professions encarregades de la cura dels altres, l’alumnat ha estat convidat a il·lustrar o a escriure missatges que serveixin per trencar aquest seguit d’estereotips laborals.

En aquesta línia de col·laboració, 9 alumnes de la matèria de Música a 3r d’ESO, acompanyades pel docent Carles Albors, han participat en l’acte institucional del 8 de març de l’Ajuntament. En concret, han llegit el poema 8 de març de la poeta Maria Mercè Marçal, acompanyades d’una base instrumental interpretada per elles mateixes amb guitarra, baix, piano i bateria.

Aquest tipus d’activitats formen part d’un seguit d’accions educatives proposades per afavorir  l’educació inclusiva i igualitària que s’ha fixat com a objectiu de la tutoria dels darrers cursos. Treballem cada dia per formar generacions amb una visió respectuosa i compromesa amb la importància de la igualtat en tots els àmbits de la vida.

El grup d’alumnes de l’institut que ha participar en l’acte institucional del 8 de març

El grup d’alumnes de l’institut que ha participar en l’acte institucional del 8 de març

Alba Villarta, M. Dolors Peláez i Laura Rodríguez, de la Comissió de coeducació de l’institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
36 views
36 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 24 de març de 2023
Editorial 1635
39 views
39 views

Editorial 1635

Brogit Difonem Cultura - 24 de març de 2023
Cartes dels lectors: Per Francesc Carreño
104 views
104 views

Cartes dels lectors: Per Francesc Carreño

Redacció - 23 de març de 2023
Foto record
52 views
52 views

Foto record

Jaume Grandia - 23 de març de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com