0 Shares 524 Views

Yann Moix

24 de març de 2021
524 Views
Text i foto: Teresa Riquelme

Yann Moix és un conegut escriptor francès, director de cinema, presentador de televisió,columnista de “On n’est pas couché”…L’any 1996 va obtenir el premi Goncourt amb la seva primera novel.la “Jubilations vers le ciel”, va repetir l’éxit al portar-la a la gran pantalla amb el títol “Podium”. Més tard va obtenir el premi Renaudot amb “Naissance”.És col.laborador habitual de televisions, ràdios i diaris. De jove havia col.laborat a “fanzine” o tebeo antisemita; de més gran, se n’ha disculpat…

El seu pare, Josep Moix era cosí de l’escriptor Terenci Moix. I ni el seu pare ni el seu germà petit no tenen pas bons elogis per que fa a Yann com a persona. Però a Yann tot el que li importa és ser famós, vendre llibres i guanyar premis.

El seu nou llibre “Orléans”, ha despertat força controvèrsies; a més, l’edició francesa de la revista Marie-Clarie ha publicat una polèmica entrevista feta a l’escriptor y presentador de televisió Yann Moix, de 51 anys, en la qual afirma que les dones de més de 50 anys són massa grans per a ser estimades. Son invisibles- diu.

“Prefereixo els cossos de dones més joves, això és tot. Punt i final. El cos d’una dona de 25 anys és extraordinari. El cos d’una dona de 50 no ho és en absolut.” I  remata les seves paraules dient que es decanta, en les seves cites, per fèmines asiàtiques – en particular- coreanes, xineses i japoneses. Diu: “ El tipus de dona asiàtic és el suficientment ric, gran i infinit com per no sentir-me avergonyit”.

Naturalment aquestes paraules han aixecat un gran revolt en les xarxes  socials . Algunes dones han optat per fer burla de les seves paraules ; altres,  com periodistes i escriptores li han respost de moltes maneres; i molt bé, tant com ell es mereix. Jo penso, què se te’n dóna a tu amb qui vagi aquest home; i si parla com un groller, allà ell.  Però hi ha una cosa que sí que la trobo molt irritant, que m’ha fet empipar. Ell afirma que “”…les dones de més de 50 anys són massa grans per a ser ESTIMADES””

Aquest home famós, intel.ligent, i mestre de la llengua, potser que perfilés millor el què afirma.  Potser sí que Yann ens vol fer creure que les seves cites amb les noies de 25 anys, siguin coreanes o no ho siguin, en aquestes noies sí que les estima!. Qui s’ho creu que les estima? Jo diria que se’n serveix per les seves històries sexuals i prou,   però d’estimar, en sap alguna cosa aquest home? Menysprea les de 50 anys, doncs jo que passo força dels 50, no en voldria saber absolutament res d’aquest Yann Moix, ni que estigués embolicat amb paper de seda.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
102 views
102 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7781 views
7781 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
80 views
80 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
157 views
157 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com