0 Shares 507 Views

Valoracions de les eleccions al Parlament 14F

20 de febrer de 2021
507 Views
Text:Redaccio / ERC-SFB /PSC SFB .-

Una vegada passat el 14F i coneixent els resultats finals, tant a Sant Fruitós com a tot Catalunya, el setmanari MONTPEITÀ ha demanat als partits que s’han presentat a les eleccions amb representació al Consistori la seva valoració sobre:

Com han viscut la campanya electoral tant a Sant Fruitós com a Catalunya

Resultats a Sant Fruitós

Resultats a Catalunya. Com veuen els pactes postelectorals.

ERC

Enguany, a Sant Fruitós i a tota Catalunya hem viscut unes eleccions completament fora de la normalitat.

Ja començant per la motivació a la convocatòria de les eleccions. No oblidem que l’origen prové d’unes pancartes al balcó de la Generalitat… per unes pancartes unes eleccions… potser algú va fora de mides, no?. Per altra banda, la situació de pandèmia, que feia completament desaconsellable la realització de les eleccions en aquest moment i ens aconsellaven aplaçar-les al mes de maig. De nou, judicialment, ens d

iuen que no, que cal fer-les, tot i la pandèmia. Mans al cap!

Doncs entrem en campanya, quin remei, disposades a fer arribar a tothom el missatge que en aquesta ocasió ERC volia explicar: Via àmplia. Via àmplia cap a la República, via àmplia perquè tothom hi té cabuda, via àmplia perquè és el camí.

Organitzar actes era complicat, així que ha calgut fer-los de forma telemàtica, i amb una presència minsa als carrers, pràcticament només en pancartes i cartells i una parada. Però la secció local d’ERC ha intentat fer arribar a tothom el nostre missatge.

I arribem al dia de les eleccions, amb el neguit de com anirà la jornada, i aquí no ens podem oblidar de mostrar un gran agraïment a tots aquells qui van fer possible que la jornada transcorregués amb la màxima “normalitat”: treballadores i treballadors de l’Ajuntament (oficines, brigada, policia), protecció civil, personal de neteja, membres de les meses  (que tenien un paper ben complicat en aquesta ocasió) i ciutadania que va acudir a votar, entre totes i tots vam aconseguir que fos un dia complicat però que a Sant Fruitós vam superar amb nota.

Els resultats, tenint en compte que la participació ha baixat a tot arreu de manera molt important, hem de dir que és preocupant, donat que la representativitat varia, però com ja he dit abans, teníem massa factors en contra. Tot i això, la valoració que en fem ha de ser positiva. A Sant Fruitós mantenim el percentatge de vots que ens manté com a segona força, i amb un clar vot independentista al poble, arribant gairebé al 70% dels vots. Per tant, seguim amb el missatge: Via àmplia cap a la República.

I a nivell de país, tot i haver esdevingut la segona força més votada, entreveure un proper president de Catalunya que serà d’Esquerra Republicana, bo i cercant el consens amb la resta de partits amb els que compartim l’objectiu de la República, doncs què podem dir? Que estem contentes i contents! Cal cercar aquest consens i mirar cap al futur amb optimisme.

PSC

La campanya electoral ha estat una campanya plena de diferents sensacions on hem hagut de prioritzar la salut i la seguretat per devant de tot, per aquest motiu les xarxes han estat el gran altaveu de les diferents forçes junt amb la resta de mitjans de comunicació, i si entrem amb una valoració general creiem que la resta de forçes varen realitzar una campanya de desprestigi envers el nostre candidat poc justa entenent que era el rival a batre, cal que tots avançem i sortim d´aquests discursos.

Estem molt contents dels resultats a Sant Fruitós, els nostres resultats han pujat envers a les passades eleccions autonomiques de l´any 2017  tot i que no podem oblidar la gran abstenció  en aquestes eleccions cal que i reflexionem i ens demanem per que?

Els pactes postelectorals formen part de una realitat que ha vingut a quedar-se. Desde fa ja un temps s´ha trencat el bipartidisme i aixó fa que l´habilitat de fer politica de cada força prengui una gran rellevancia. La realitat de la democracia rau en el fet de ser permeable a les demandes de la resta de forçes politiques i tenir la capacitat des del respecte a arribar a punts de consens, pel bé comú. El nostre candidat va prometre durant la campanya que  presentaria  la seva candidatura si guanyava les eleccions i així ho farà.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
40 views
40 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com