0 Shares 252 Views

Valoració d’ERC de la roda de premsa del Govern de GFP

252 Views

La roda de premsa lligada als primers 100 dies de govern que va oferir la setmana passada l’actual equip de govern municipal de Sant Fruitós de Bages va esdevenir un espectacle esperpèntic. Durant els 50 minuts que va durar, els de Gent Fent Poble no van fer cap proposta constructiva i es van dedicar principalment a criticar l’anterior equip de govern municipal basant-se en mentides. Tot plegat va ser un despropòsit que va superar qualsevol expectativa i va posar en dubte la seva capacitat per governar.
Van dir que s’havien trobat un Ajuntament sense projectes, la qual cosa és una gran falsedat, i van dir mentides grosses pel que fa als projectes de les urbanitzacions i els barris i en relació amb el del carrer Sakura i el del casal d’entitats. ¿Menteixen amb mala fe, per desprestigiar l’anterior equip de govern i justificar la seva incompetència, o ho fan per desconeixement, perquè no s’han dignat a preguntar quins projectes s’havien iniciat o estaven preparats per ser tirats endavant? Tant si és certa la primera opció com si ho és la segona, mostren una manera de fer impròpia de qui vol governar pel bé i la concòrdia de tota la població de Sant Fruitós.
Pel que fa a hisenda, van continuar dient que no hi ha diners a la caixa. Si no n’hi ha, ens preguntem d’on ha sortit els que han permès a l’equip de govern apujar-se força els sous.
Sobre el pressupost, van dir un seguit mentides referents al romanent i a l’endeutament. Aquestes falsedats, tot i que són malintencionades, les trobem infantils, perquè les dades referents als pressupostos són públiques i es poden contrastar. Van dir, per exemple, que les despeses corrents superen els ingressos corrents, la qual cosa no és certa. En el cas del pressupost del 2023, per exemple, els ingressos són de 9,9 milions d’euros, mentre que les despeses són de 9,4.
És una irresponsabilitat enorme que un alcalde menteixi descaradament en qüestions de diners municipals. Ho fa potser per justificar l’escandalosa apujada d’impostos que vol fer? Li recordem que apujar impostos no és l’única manera d’aconseguir diners municipals. Una altra manera és rebre subvencions. Si no sap demanar-les, ens oferim per explicar-li com ho ha de fer, perquè nosaltres teníem 2,7 milions d’euros en subvencions atorgats per a aquest any i el vinent, i la previsió de rebre’n gairebé un milió més.
Van dir que no hi havia projectes ni diners. Els projectes hi eren i els diners també. Si no els volen realitzar, ho han de reconèixer, i no enganyar tothom donant les culpes de la seva inoperància a l’equip de govern municipal anterior. Si tenen dubtes referents als projectes iniciats, ens oferim per donar-los tota la informació que vulguin sobre ells.
Ens preocupa molt que es passessin la major part de la roda de premsa desautoritzant l’anterior govern en comptes de parlar dels seus projectes i de la seva acció de govern. Amb aquesta cortina de fum tan gran, l’únic que van fer és demostrar que no saben gens què fer i per això només parlen del passat. Els demanem que actuïn amb responsabilitat i que comencin a prendre decisions d’una vegada!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Joan Altimiras Queralt ha mort a l’edat de 89 anys.
189 views
189 views
Editorial 1678
471 views
471 views

Editorial 1678

Redacció - 1 de març de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades
438 views
438 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades

Galdric Sala - 29 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com