0 Shares 659 Views

Un total de 4 projectes ciutadans es podran executar en el marc del primer pressupost participatiu de Sant Fruitós de Bages.

20 de setembre de 2021
659 Views

Per: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages –

Han participat en les votacions 497 veïns i veïnes.

El projecte “Patis Educatius”, presentat per l’AMPA de La Llar d’infants Les Oliveres, ha estat la proposta més votada en els primers pressupostos participatius del municipi amb un total de 170 vots.

Aquesta iniciativa proposa una remodelació completa del pati de la Llar d’infants municipal dividint l’espai disponible en diferents sectors: l’espai simbòlic, l’espai d’experimentació, l’espai natura, l’espai tranquil… entre d’altres. Aquest projecte s’executarà per un import de 29.273 €.

La segona proposta més votada, i que també s’executarà, és la creació d’un Jardí de Papallones al carrer Torrent Fonteta, el vial d’accés a les piscines municipals. Aquest projecte, presentat per l’associació Som Natura Pla de Bages, ha obtingut un total de 135 vots.

El projecte “Jardí de Papallones” consisteix en la creació d’un espai enjardinat públic per afavorir la presència i observació de papallones amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de conservar hàbitats i biodiversitat, donar valor al patrimoni natural, potenciar l’educació ambiental tot implicant l’alumnat dels centres educatius i implicar el municipi en un projecte de conservació i educació ambiental. Aquest projecte s’executarà amb un pressupost de 10.317 €.

La tercera proposta que s’executarà serà la construcció d’una torre de nidificació per a aus amb l’objectiu de reintroduir colònies d’espècies estepàries al Bages. Aquest projecte s’executarà per un import de 21.000 € i ha obtingut 77 vots.

La quarta proposta ciutadana que serà una realitat serà la construcció d’una tirolina per a infants a Pineda de Bages. Aquest projecte, pressupostat en 6.000 €, ha estat presentat per l’associació de veïns de Pineda de Bages i s’ubicarà al sector Quatre Finques. Aquesta proposta ha obtingut 60 vots.

El primer pressupost de Sant Fruitós de Bages disposa de 75.000 € per tal d’executar el màxim de projectes possibles per ordre de votació. Per aquest motiu s’han hagut de descartar alguns projectes que, tot i que han obtingut més vots que la tercera i quarta propostes guanyadores, superaven l’import restant un cop executats el primer i segon projectes guanyadors.

Pel que fa a la participació, un total de 497 veïns i veïnes han votat entre una i dues propostes. Per gènere, el 64,8% de les votants han estat dones i el 35,2% homes. Per edats la participació més alta ha estat de la franja d’entre 35 i 50 anys (49,3%), seguida de la 51 a 90 anys (26,9%) i finalment la franja més jove, de 16 a 34 anys (23,9%).

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com