0 Shares 372 Views

Taula rodona del dol perinatal

12 de desembre de 2021
372 Views
Per: Redacció

Un nou enregistrament del programa “A Cobert” en el context audiovisual de Brogit Difonem Cultura.
En aquesta ocasió s’ha parlat de dol perinatal, gestacional i neonatal, qüestions sensibles i anímicament difícils de tractar. La doctora Núria Fusté, especialista en ginecologia i obstetrícia, va iniciar la conversa amb una exposició del que és la mort perinatal, les causes, el diagnòstic, el part … per acabar amb el dol, però i després que? La Irene Marimon, llevadora del CAP de Sant Fruitós, ens explica com es viu també el procés de l’embaràs, la seva evolució i el desenllaç en aquests casos, a l’atenció primària.
Ambdues, són professionals de la medicina, però també són persones, i com a persones, aquestes situacions són difícils d’entomar; no sempre es troben les paraules per dir a uns pares il·lusionats, que la criatura que esperen és morta.
Tot seguit, van intervenir la resta de convidades, la Núria Caberol, l’Anna Vilanova, la Josefina Puig i l’Àdria Mazcuñan, alcaldessa de Sant Fruitós de Bages.
En aquestes intervencions, es van simultaniejar vivències personals, així com dubtes i malentesos que sorgeixen en viure aquestes pèrdues. Per la seva part la Núria Caberol, cofundadora de l’associació Little Stars, també ens va explicar que és i que fa aquesta associació, com pot recolzar a les famílies que viuen aquesta traumàtica experiència, i com ajudar-les en el dia després, per què no oblidem que estem en una societat que no s’atura, que tot continua a una velocitat vertiginosa, i el dia després per a la resta de la societat és un dia normal, però no per a les famílies que han perdut el nadó.
I per acabar, volem reproduir un parell de frases de la presentació de la Núria Fusté, la primera de William Shakespeare diu: “Doneu paraules al dolor; el dolor que no parla, gemega dins del cor fins a trencar-lo” i la segona, en aquest cas, llegir-la ho diu tot: “No cal que sigui fosc per veure petites estrelles”.


Properament, podreu veure aquest enregistrament al canal de YouTube del Montpeità.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
69 views
69 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Editorial 1645
86 views
86 views

Editorial 1645

Brogit Difonem Cultura - 2 de juny de 2023
La vida bé val un somriure (9)
146 views
146 views

La vida bé val un somriure (9)

Miquel P. Cortina - 1 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com