Tardor 2020

Redacció
Lectura de 2 min

Per: Àngel Massallé – Foto: Dani Casas

El passat dimarts, dia 22 de setembre, a les 15 hores i 31 minuts, hora oficial, coincidint amb l’equinocci, va començar la tardor. Aquesta estació durarà 89 dies i 20 hores, i acabarà el 21 de desembre amb el començament de l’hivern.
Durant la tardor, després de la posta de Sol, al cel hi podrem veure Júpiter i Saturn, als quals s’unirà Mart a mitjans del mes d’octubre i a l’alba podrem observar Venus i, a l’inici de l’estació, Mart.

- Anunci patrocinat -

En aquesta tardor es produiran dos eclipsis: el 30 de novembre es produirà un eclipsi penombral de Lluna visible des d’Àsia, Oceania i Amèrica i el 14 de desembre es produirà un eclipsi total de Sol que serà visible al sud de l’oceà Pacífic, Xile, Argentina i sud de l’oceà Atlàntic. Cap d’aquests dos eclipsis serà visible a Catalunya.
Durant la tardor també podrem gaudir de les pluges d’estels dels Oriònids, cap el 21 d’octubre, dels Leònids cap el 17 de novembre i dels Geminids cap el 14 de desembre.
També haurem d’estar al cas perquè haurem de tornar a canviar l’hora per ajustar-nos a l’horari d’hivern. A la matinada del diumenge 25 d’octubre, a les 3 haurem d’endarrerir el rellotge fins a les 2, aquest dia, per tant, tindrà oficialment 25 hores.

 

Comparteix aquest article
Deixar un comentari

Segueix-nos

En paper i/o en digital
Escull el format que més t'agradi