0 Shares 752 Views

S’impulsa una associació en memòria del Pare Lluís Espinal

4 de juliol de 2018
752 Views

Aquesta associació naixerà amb l’objectiu principal d’aconseguir-ne la beatificació.
Lluís Espinal va ser poeta, periodista, cineasta i religiós jesuïta, nascut a Sant Fruitós de Bages, que va dedicar la seva carrera a denunciar i lluitar contra les injustícies socials i els abusos de poder. Va morir assassinat a Bolívia l’any 1980.

El encarregats d’aquest projecte porten temps darrere del moviment que vol aconseguir-ne la beatificació i que s’ha aconseguit estendre des de Bolívia, lloc on va viure i on va morir. L’any 2005 se’l va donar el títol de fill il·lustre de Sant Fruitós de Bages.

L’associació, que s’anomenarà Associació Lluís Espinal Lluita i Fe, estarà agermanada amb l’associació que es crearà paral·lelament a Bolívia amb el mateix nom i tindrà la seu catalana a l’edifici de les Monges, actual Escola de Música de Sant Fruitós.

Per altre banda, el Col·lectiu de Recerca Històrica del municipi té la intenció de crear una sala específica del Pare Lluís Espinal apadrinada per la cova de Manresa i per la Fundació Lluís Espinal Cristianisme i justícia. Aquesta exposició farà que Sant Fruitós de Bages pugui col·laborar amb el pelegrinatge que s’espera al Bages en el marc de l’aniversari commemoratiu de Sant Ignasi 2022.

A la foto, la Sra. Casas i el Sr. Victori, impulsors de l’associació junt amb Xavier Racero, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i Jordi Julià del Col·lectiu de Recerca Històrica

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Menú per a dos.
17 views
17 views

Menú per a dos.

Redacció - 23 de setembre de 2021
Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana
1612 views
1612 views

Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana

Redacció - 23 de setembre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.
37 views
37 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.

Redacció - 22 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com