0 Shares 2997 Views 2 Comments

Sant Fruitós de Bages serà ciutat ACB a partir del 2025

28 de desembre de 2020
2997 Views 2
Per: Redacció.-

Acord a tres bandes, Ajuntament de Sant Fruitós, Asfe i Bàsquet Manresa per la construcció del nou pavelló.
Es preveu que aquest dilluns, 28 de desembre, l’alcaldesa de Sant Fruitós de Bages acompanyada del president del Bàsquet Manresa, presenti el projecte del nou pavelló de Sant Fruitós.
Les obres començaran aquest juny del 2021 i s’espera que es pugui inaugurar el setembre del 2025
Donada la negativa d’ampliació de l’ajuntament de Manresa del pavelló del Nou Congost, Sant Fruitós es va posar en contacte amb el Bàsquet Manresa per oferir el nou pavelló.

Aquest complex estarà compost pel pavelló i dos edificis dobles, la part comuna dels les torres de cada edifici estaran destinades a centres comercials, comerços, cines, restaurants, etc., i de les quatre torres, una serà hotel, una altra per oficines i les altres dues per habitatges.

El projecte es farà entre les cases de la Natura i l’autopista. Paral·lelament es passaria a la fase 2 on s’han projectat cinc milers de cases unifamiliars d’alt standing i diferents blocs de pisos a l’altra banda de l’autopista fins a la carretera d’Artés. Una de les condicions és de que no s’enderroqui ni Les Oliveres ni Olzinelles. Hi hauran moltes zones verdes i a Sant Jaume d’Olzinelles hi està previst un camp de golf. Hi hauran diferents passos per sota l’autopista per poder enllaçar en comoditat la fase 1 i la fase 2.

En una tercera fase està previst fer un gran parc d’atraccions als plans del Montpeità. Les negociacions amb Disneyworld estan molt avançades. Per conectar-ho es soterrarà la carretera de Vic des del carrer Montpeità fins al pont de l’autopista.

El cost total puja a uns 5.400 milions d’euros, dels quals 4.250 seran assumits per fons d’inversió i la resta, uns 1.150 milions per l’Ajuntament de Sant Fruitós.

De moment ja s’han iniciat les negociacions amb els Ajuntaments de Navarcles i de Manresa per segregar part del municipi i vendre-ho per tal de poder fer front a la inversió municipal. Aixi doncs Manresa es quedaria amb Pineda i Sant Iscle, i Navarcles amb tot el territori sota de les Brucardes i des del riu Llobregat fins el camí de Sant Benet i la carretera de Vic que farien de frontera. En cas de que no es pugués arribar als 1.150 milions es complementaria amb impostos extraordinaris.

2 Comentaris

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
38 views
38 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
32 views
32 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
32 views
32 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com