0 Shares 698 Views

Sant Fruitós de Bages porta l’obra d’Alfred Figueras a l’Institut Francès de Barcelona i a la prestigiosa llibreria Jaimes

13 de febrer de 2020
698 Views

Les pintures de l’il·lustre santfruitosenc Alfred Figueras s’exposaran a l’Institut Francès de Barcelona. Concretament s’hi podran veure peces de temàtica algeriana, coincidint en que Algèria era colònia francesa en l’època de Figueras. Recordem que l’artista va viure una llarga temporada a la ciutat d’Alger on va crear bona part de la seva obra. Figueras tenia una estreta relació amb aquesta institució ja que el considerava un pol cultural molt important en la seva Barcelona contemporània.
Aquesta exposició s’inaugurarà el proper dimarts 11 de febrer a 2/4 de 6 de la tarda.
Una altra mostra de l’obra de Figueres s’exposarà, de forma simultània, a la llibreria Jaimes de Barcelona. Concretament s’hi exposaran 2 pintures relacionades amb la literatura i totes les làmines originals del llibre Images d’Alger, editat l’any 1948.
Aquesta exposició s’inaugurarà el dissabte 15 de gener a les 12 del migdia amb la presentació, en aquest mateix espai, del llibre “Images d’Alger” reeditat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en dos formats de llibre diferents, un per a col·leccionista i un en format més versàtil.
L’exposició i la presentació del llibre es realitzaran a la prestigiosa llibreria Jamies de Barcelona. Aquesta llibreria va obrir portes a la ciutat comtal l’any 1941 de la mà de l’impressor Jaume Arnau Pericàs. Degut a la seva proximitat amb el Lycée Français, es van iniciar a la importació i venda de llibres de text fins a convertir-se en la llibreria francesa de Barcelona de referència.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com