0 Shares 478 Views

Sant Fruitós de Bages, finalista en els premis “Ciudad Sostenible” en la categoria d’eficiència i estalvi energètic

16 d'abril de 2019
478 Views

El premi ha estat recollit aquest dimecres a Madrid per representants del consistori
Sant Fruitós de Bages ha rebut aquest dimecres el premi com a finalista en la 16ena edició dels “Premios Ciudad Sostenible” en la categoria d’eficiència i estalvi energètic. Aquests guardons premien als municipis de tot l’estat espanyol per la seva tasca per potenciar la sostenibilitat. La ciutat de Granada s’ha endut el primer premi en la categoria d’eficiència i estalvi energètic.

El regidor de medi ambient Xavier Racero i el regidor d’espai públic Cristian Marc Huerta han recollit aquest guardó a Madrid, organitzat per la Fundación Fórum Ambiental amb el suport del Ministerio de Agricultura, Pesca, Alimentación y Medio Ambiente.
El municipi ha aconseguit aquest reconeixement fruit de les polítiques engegades dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible. La primera de les accions empreses va ser l’adhesió al “Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses“ l’any 2012, el major moviment mundial de ciutats per l’acció local en clima i energia.

Des d’aquell moment el consistori santfruitosenc ha dut a terme nombroses actuacions de millora en els serveis públics urbans. Concretament s’han realitzat millores d’eficiència energètica en l’enllumenat públic i semàfors, s’han instal·lat 4 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, s’han adquirit 3 bicicletes elèctriques per a ús municipal, s’han realitzat 3 instal·lacions solars fotovoltaiques en els principals equipaments municipals (ajuntament, biblioteca municipal i Nexe- Espai de Cultura), s’ha dotat els vestidors del camp de futbol municipal d’una caldera de biomassa, s’ha substituït l’enllumenat interior del pavelló municipal i l’exterior dels camps de futbol 7 per lluminària més eficient, s’ha fet un canvi en el sistema de climatització de l’ajuntament així com també s’han regulat les climatitzacions d’altres edificis municipals (llar d’infants, camp de futbol i CEIP Monsenyor Gibert) i s’ha renovat la flota de vehicles municipals amb nous cotxes i furgonetes que funcionen amb energia elèctrica.

Continuant en la mateixa línia per aconseguir un municipi cada cop més sostenible, hi ha prevista la instal·lació d’una caldera de biomassa a la piscina municipal, la instal·lació de 9 nous punts de recarrega per a vehicles elèctrics i s’està estudiant la redacció d’una ordenança per a la promoció de l’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com