0 Shares 817 Views

Roc Grandia i Mazcuñan, hereu de les comarques barcelonines

2 de novembre de 2019
817 Views

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a la ciutat de Solsona, l’elecció de la pubilla, l’hereu, les dames i els fadrins de Catalunya 2019. el santfruitosenc Roc Grandia i Mazcuñan, hereu de Sant Fruitós 2018 i fadrí de la Catalunya Central 2019, va resultar escollit com hereu de les comarques barcelonines i segon fadrí de Catalunya.

Per primer cop a la història, Solsona va acollir els més de 60 candidats i candidates que van passar els exàmens per optar a aconseguir la banda i la faixa que els converteix en nous màxims representants del pubillatge català. Els motius que han portat per primer cop l’acte a Solsona són diversos. Enguany la ciutat està de celebració, el pubillatge local compleix 50 anys i fa 425 anys de l’obtenció títol de ciutat.

Durant tot dissabte, dos jurats van estar fent exàmens a tots els hereus i pubilles del país per triar els deu nou representants del pubillatge 2019. Els 65 candidats, entre el que hi havia dos representants santfruitosencs: Mariona Sagues –pubilla 2018- i Roc Grandia –hereu 2018-, van passar un test d’actualitat, cultura general i cultura catalana, una prova escrita per examinar-ne l’expressió i una entrevista oral per conèixer la persona. El jurat també va valorar el coneixement del món del pubillatge.

Els resultats de les proves van portar l’arenyenc Borja Galvany i a la sitgetana Ona Almirall al títol d’hereu i pubilla de Catalunya 2019. Les donzelles i fadrins que els acompanyaran tot l’any fent de representants de les diferents províncies són: Aitor Domènech i Roser Soler per les comarques tarragonines, Laura Daurell i Felipe Martínez per les comarques de Lleida, Arnau Vilaplana i Júlia Barceló per les comarques gironines i Roc Grandia –de Sant Fruitós del Bages- i Estel Calvo –d’Arenys de Mar- per les comarques barcelonines.

A Roc Grandia la faixa d’hereu de les comarques barcelonines li va imposar l’anterior hereu, el navarclí Bernat Bernabeu, un jove que és d’arrels santfruitosenques. També hi foren presents a la festa del pubillatge, Alba Prinz –pubilla de Sant Fruitós 2019 i a Lluís Pérez –hereu de Sant Fruitós 2019-.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com