0 Shares 754 Views

Records: Fenòmen lluminós – 12 de juny de 1974

21 de juny de 2019
754 Views

M. 1466
El 12 de juny va fer 45 anys que una espectacular taca lluminosa va aparèixer al cel de Sant Fruitós de Bages i que es va poder veure arreu del país.
Era el dimecres 12 de juny, el dia abans del Corpus, al capvespre, cap a les deu de la nit, la gent es va veure sorpresa per un fenomen lluminós, que mirant cap al nord cobria el cel, amb uns espectaculars colors, principalment vermells i grocs. Era la fi del món? Aleshores no hi havia les xarxes socials, amb les que la gent pogués estendre les seves sensacions. Va durar més d’una hora, i fou visible des de les illes Balears fins a Galícia.
Els dies següents, les explicacions de diferents especialistes espanyols i catalans especulaven sobre l’explosió d’un coet meteorològic francès, una aurora boreal , una difracció electrostàtica o … l’explosió d’un OVNI. ( Justament, aquells dies la premsa es feia ressò d’una possible base d’ovnis a l’illa de Sa Conillera, al nord d’Eivissa), però amb certesa no es va saber què va ser.
Per sort tenim unes sensacionals imatges del fotògraf de Sabadell, Lluís Brunet, que foren publicades en el diari “El Correo Catalan”.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
49 views
49 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
80 views
80 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
La pluja verda
71 views
71 views

La pluja verda

Miquel Puig Soler - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com