0 Shares 426 Views

Racó de la Bíblia. Captiveri Babiloni i la profecia

4 abril, 2021
426 Views
Per: Imma Nadal –

Pels voltants del 2300aC. Babilonia era la capital d’un gran imperi mundial,—l’imperi babiloni—dels més grans que fins llavors es coneixien, situat a  la regió de Mesopotàmia (actual Iraq). I tot i que l’imperi babiloni anava perdent poder a mans de l’emergent imperi persa (l’actual Iran), a l’any 607 aC el rei de Babilònia Nabucodonosor encara va envair Israel i va fer presoners a tots els israelites que podien caminar, i se’ls va emportar d’esclaus a Babilònia.

Posteriorment, al 538 aC. Babilonia es rendia  a mans del poderós imperi persa, en expansió, dirigit pel rei Cir II. Per aquella època els perses dominaven tot l’orient i van arribar fins a les illes gregues. Però d’allí  ja no van passar, recordem que van ser frenats pels grecs en la famosa batalla de les Termopiles (480 aC).

Cir “el Gran” es va guanyar aquest sobrenom perquè, al contrari que els babilonis, quan conqueria una ciutat no la feia esclava (d’entrada),  sinó que intentava primer de fer-la la seva aliada. Així, als israelites, els va alliberar del seu esclavatge i van tornar lliures a Israel, a canvi d’alguna negociació/aliança.

Curiosament, hi havia una profecia a l’Antic Testament (Isaïes 44:26-45:79) de 150 anys abans,  que deia que el poble hebreu seria fet esclau i un rei persa els alliberaria. Realment, així va ser. El què no sabem és si aquesta profecia, segons les sagrades escriptures,  va ser una casualitat, o per contra un manament diví?  Això prefereixo deixar-ho a les vostres mans i que cada u pensi el què cregui oportú. La veritat es que moltes vegades les coses que s’ha profetitzat al llarg de la història son fruit de la manipulació, així que cadascú es quedi amb l’opció que més li agradi.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com