0 Shares 598 Views

QUAN LES CIUTATS SÓN LES PROTAGONISTES

598 Views

L’estiu és temps de relax, platja, gelats… i també de viatges. Viatjar ens permet conèixer llocs, persones i cultures desconegudes fins aquell moment: els nostres sentits i la nostra ment s’omplen de noves sensacions i experiències a través de la música, el menjar, els paisatges…

La lectura també té aquesta capacitat de transportar-nos a terres i cultures molt llunyanes sense haver de moure’ns de casa. Avui us volem parlar d’algunes novel·les on les ciutats juguen un paper molt important en el desenvolupament de la història, esdevenint un protagonista més.

  • UNA HABITACIÓ AMB VISTES, d’E.M. Forster: Tot un clàssic on la ciutat de Florència acompanya els seus protagonistes en la descoberta de l’amor i les relacions socials, i tot gràcies a un malentès amb una habitació amb vistes al riu Arno.
  • TOKIO BLUES : NORWEGIAN WOOD, de Haruki Murakami: Un relat nostàlgic sobre la pèrdua i l’amor on el protagonista rememora el seu primer any com a estudiant universitari al Tòquio de finals dels anys 60, amb les protestes estudiantils com a teló de fons.
  • EL CARRERÓ DELS MIRACLES, de Naguib Mahfuz: Relat on s’entrecreuen la vida de diversos personatges que viuen al carreró El-Midaq, en ple centre de la ciutat de El Cairo dels anys 40, immersa en un context de guerra i de desigualtats socials.
  • DUBLINESOS, de James Joyce: Una de les obres més conegudes de Joyce on l’autor, a través de 15 relats diferents, retrata la ciutat de Dublín i la classe mitjana irlandesa de principis del segle XX.

Dins d’aquest recorregut per la geografia literària hi ha algunes ciutats  com París, Nova York o Barcelona que han inspirat grans relats ambientats en diferents moments de la seva història. A tall d’exemple, us deixem uns quants títols:

  • París: RAYUELA, de Julio Cortázar; ELS MISERABLES i  NOSTRA SENYORA DE PARÍS, de Victor Hugo; EN EL CAFÈ DE LA JOVENTUT PERDUDA, de Patrick Modiano o UN AMOR DE SWANN, de Marcel Proust.
  • Nova York: TRILOGIA DE NOVA YORK, de Paul Auster; EL VIGILANT EN EL CAMP DE SÈGOL, de J. D. Salinger; L’ALIENISTA, de Caleb Carr; ESMORZAR AL TIFFANY’S, de Truman Capote, EL GRAN GATSBY, de F. Scott Fitzgerald o WASHINGTON SQUARE, de Henry James.
  • Barcelona: LA CIUTAT DELS PRODIGIS, d’Eduardo Mendoza; NADA, de Carmen Laforet; LA PLAÇA DEL DIAMANT, de Mercè Rodoreda; la tetralogia de EL CEMENTIRI DELS LLIBRES OBLIDATS, de Carlos Ruiz Zafón; o VIDA PRIVADA, de Josep M. de Sagarra, o LA CATEDRAL DEL MAR, d’Ildefonso Falcones .

Bon viatge i bona lectura a tothom!

BIBLIOTECA DE SANT FRUITÓS DE BAGES

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Per fi !!!, una bona regada
71 views
71 views

Per fi !!!, una bona regada

Jaume Grandia - 18 de març de 2024
Exposició de l’escola Monsenyor Gibert a la Biblioteca
79 views
79 views

Exposició de l’escola Monsenyor Gibert a la Biblioteca

Escola Monsenyor Gibert - 17 de març de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com