0 Shares 1391 Views

Parlem amb el nou hereu de Sant Fruitos, en Roc Grandia, i la nova pubilla, la Mariona Sagués

23 de juliol de 2018
1391 Views

Parlem amb el nou hereu de Sant Fruitos, en Roc Grandia, i la nova pubilla, la Mariona Sagués

Com us sentiu des de que sou pubilla i hereu de SFB?
R: És un orgull poder representar el nostre poble, i tenim moltes ganes de, apart de conèixer molta gent, conèixer coses del poble que no sabíem.
M: Sobretot amb molta il·lusió, molt encantats i moltes ganes.

Què creieu que ha de tenir un hereu i una pubilla per poder representar SFB?
M: Per començar, han de conèixer molt bé el seu poble, tenir moltes ganes i molta disposició, però sobretot amb il·lusió.
R: És simplement això que diu la Mariona, tenir moltes ganes i molta il·lusió per fer aquesta feina, i voler fer-la bé, ja que és una feina voluntària, ningú ens paga, simplement per sentir-te orgullós del poble.

Us esperàveu haver estat escollits després de l’examen que vàreu fer?
R: No la veritat. Va ser una sorpresa des del primer minut, jo anava mentalitzat que no sortiria i va ser un moment molt emocionant.
M: Jo igual, no m’ho pensava, tenia el pensament de: “Tranquil·la Mariona no passa res, l’any que ve pots tornar-te a presentar…”, però al sentir el meu nom em vaig sentir molt feliç.

Quina es la vostra implicació en el poble actualment? I quina serà?
R: Actualment jo formo part de dues associacions, però crec que la implicació en el fons és si vas als actes, si coneixes a la gent, que és l’important en un poble. En resum, sentir-te viu en aquests aspectes del poble.
M: Igual que el Roc, la meva implicació és bona perquè de tota la vida he viscut aquí, sempre tant jo com la meva família hem anat als actes, i actualment tant el Roc com jo formem part d’una associació que s’ha format nova aquí, que és l’esbart Som Riu d’Or.

Que creieu que podreu aprendre de l’any de pubillatge que està per davant?
R i M: Creiem que aprendrem a veure les coses d’una forma més oberta, perquè totes les experiències que tindrem durant aquest any que no pararem de viatjar per arreu de Catalunya, ens ajudaran a créixer i a pensar diferent, perquè el món del pubillatge es un món molt obert.

Que faríeu per millorar el poble des del pubillatge?
R: Això es una pregunta que ens va sortir en l’examen, i tots els candidats vam coincidir en que el pubillatge és una experiència que et pot donar idees o recursos per poder construir un poble millor. És una manera per connectar Sant Fruitós amb altres municipis.
M: També al tenir pubillatge tens una oportunitat per donar a conèixer el municipi per gent que no sabia on estava Sant Fruitós o que s’hi feia.

Parlant de les preguntes, em podríeu fer un petit resum de que us demanava el jurat?
M: La veritat no eren preguntes de coneixement sinó d’opinió.
R: El jurat el que buscava era qui era el millor pel poble i una manera de saber-ho era preguntar qui tenia les millors idees i més ganes per representar Sant Fruitós.

Com creieu què ha rebut la gent santfruitosenca al nou pubillatge?
M: Jo crec que la rebut amb molta sorpresa i amb molta il·lusió, perquè a l’acabar l’acte de proclamació, molta gent es va atençar a felicitar-nos i ens va sorprendre perquè potser era gent que mai haviem parlat o que no havia tingut una conversa, va ser molt especial.

Com ha rebut la vostra família la vostra nominació?
R: He de dir que la meva mare ja està cansada que la parin pel carrer i la felicitin! Fora bromes, estàven molt contents, si que serà una tasca per la familia perquè entenem que els desplaçaments són llargs i en cap de setmana, però estan molt orgullosos.
M: Hauríeu d’haver vist la meva mare el dia de la proclamació, un espectacle! Ells estan molt orgullosos i molt contents, i crec que els desplaçaments també els ajudarà a ells a conèixer Catalunya i adquirir coneixements.

Heu rebut algun consell d’algun altre hereu o pubilla? Quins consells?
R i M: El nostre mentor, en Marc Grau, ja ens està guiant i ajudant i li agraïm molt, perquè gràcies a ell podem passar un gran any. Crec que la Mariona estarà d’acord amb mi, que el món del pubillatge és un món secret, i qui el vulgui descobrir doncs si haurà de presentar!

Durant aquest any que teniu, quines activitats teniu pensades fer o ja sabeu que fareu durant aquest any?
R: En general són sortides a les festes majors o a canvis de pubillatge, i a nivell de Sant Fruitós, tenim moltes ganes de fer actes i també convidar a altres hereus i pubilles. S’està treballant per poder convidar a hereus i pubilles per la festa de l’arròs.

Us agradaria en un futur presentar-vos a hereu i pubilla de Catalunya?
M: Home, a mi m’encantaria, i quan vaig sortir ja vaig pensar que em podia presentar a uns nivells més alts, però ara penso amb aquest gran any que tenim davant.
R: Tothom que em coneix sap que m’encantaria, però si no pogués, també hi han altres nivells, com Hereu i Pubilla de la Catalunya Central entre d’altres.

Ferran Grandia / Laia Candàliga

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
37 views
37 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
31 views
31 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
40 views
40 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
46 views
46 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com