0 Shares 1967 Views

Objectes de la vida quotidiana al llarg de la història

25 de febrer de 2020
1967 Views

Aquest curs tota l’escola estem treballant un tema comú: les etapes de la història. Com ja és habitual hem demanat col·laboració a les famílies, aquest curs hem demanat que portessin algun objecte de la vida quotidiana que feien servir els avis, besavis o rebesavis per tal de muntar una petita exposició.

Quina sorpresa! Els alumnes, de moment, han portat uns 60 objectes que ens ajuden a entendre molt millor com ha anat evolucionat el dia a dia de les famílies.
Han portat llums de tot tipus: d’oli, d’espelma, de carbur… que es feien servir quan l’electricitat no arribava a les cases. També molinets de grans de cafè i els hem fet funcionar, El cafè es comprava en gra (qui el podia comprar, és clar, perquè era un producte car!!!) i es molia manualment a casa. Cintes de cassette i un radio cassette, pels alumnes de l’escola això ja és història!!! Una cinta magnètica on podíem gravar i reproduir música , què és això? pregunten la majoria. Planxes de ferro que no s’escalfaven amb l’electricitat com ara, no, eren planxes que s’havien d’escalfar directament al foc o planxes que tenien una cavitat on es posaven brases de carbó vegetal, aquesta escalfor aconseguia allisar la roba, no era tan fàcil com ara, però era molt més ecològic.
Una cartilla militar de quan els nois anaven a l’exercit, uns llibres antics dels que es feien servir a l’escola durant la república i durant la dictadura, un telèfon de rodeta, un rellotge de butxaca, càmeres de fotos que encara anaven amb pel·lícula, sí sí, d’aquella que s’havia de revelar i només era en blanc i negre, una lletera, una disquetera amb disquets d’aquells on ara només podríem guardar una foto…. Com han canviat les coses !!!
Amb tots aquests objectes farem una exposició que podrem veure i treballar durant la setmana cultural (del 30 de març al 3 d’abril) i les famílies també la podran gaudir el dia de l’escola oberta:3 d’abril de 6 a 8 de la tarda.
Escola Monsenyor Gibert

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com