0 Shares 133 Views

Nota del consell parroquial: Diumenge 19 de novembre XXXIII diumenge de durant l’Any —A—

133 Views

Argument,

Un amo que ha de fer un llarg viatge deixa temporalment la seva riquesa repartida entre tres servents: a un li dona cinc talents, a l’altre dos i al tercer un de sol. Quan torna, els demana comptes de la seva gestió. Els dos primers han multiplicat la seva suma per dos i reben iguals elogis, mentre que el tercer, per por de perdre els diners, havia guardat en un lloc segur el talent. El senyor s’emprenya contra aquest servent, li pren el talent per a donar-lo a qui en tenia cinc i el fa fora de les seves terres.

Reflexió,

Els talents no només representen les pertinences materials. Els talents són les qualitats que Déu ens ha donat a cadascú de nosaltres.

 

Reflexionarem sobre els dos ensenyaments d’aquest evangeli:  La primera al·ludeix al que va rebre cinc monedes i al seu company, que en va rebre dues. Cadascú ha de produir al màxim segons el que ha rebut del seu senyor. Per això, a la paràbola es felicita el que ha guanyat dos talents, perquè ha obtingut uns fruits en proporció al que tenia. El seu senyor no li exigeix com al primer, ja que n’esperava un altre rendiment.

 

Igualment s’aplica a nosaltres segons les possibilitats reals de cada individu. Hi ha persones que tenen gran influència sobre els altres, d’altres són molt servicials, d’altres, són capaços de lliurar-se amb heroisme a una responsabilitat concreta en la societat.etc.

 

Però el segon  ensenyament el trobem en el cas del tercer servent de l’evangeli: no va produir res amb el talent. A Crist li dol enormement aquesta actitud. Es troba davant d’algú cridat a fer un bé, encara que fos petit, i resulta que no ha fet res. Això és un pecat d’omissió. És una manifestació de mandra, deixadesa, manca d’interès i menyspreu a qui li ha regalat el talent.

 

Analitza la teva jornada. Què has fet avui? Quines qualitats n’han donat el fruit? Quantes vegades has deixat sense fer el que devies?

Feliç setmana!

 

Consell Parroquial de Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com