0 Shares 446 Views

Nota de premsa – Pressupostos municipals

15 de desembre de 2019
446 Views

En relació a les declaracions públiques sobre els pressupostos municipals de Sant Fruitós de Bages realitzades per GfP la setmana passada, el grup municipal d’ERC vol manifestar el següent:

Ens sembla molt poc encertat per part de GfP que, mentre s’estan duent a terme reunions amb les altres forces polítiques municipals per treballar els pressupostos municipals, es doni per fet que els pressupostos que s’aprovaran seran els que aquesta formació política dona unilateralment com a vàlids. Entre altres raons perquè això equival a dir que les reunions fetes fins ara no tenen cap altra finalitat que cobrir l’expedient davant l’opinió pública, ja que el que diguin, facin o opinin la resta de grups polítics amb representació municipal per a l’actual equip de govern no té cap valor.

La major part de les partides pressupostades no s’han pactat, ni negociat, ni tan sols debatut. Per aquesta raó sembla una temeritat donar ja per aprovats uns pressupostos, quan GfP es troba en minoria a les sessions plenàries. Segurament abans d’anunciar públicament la globalitat del pressupost i algunes de les inversions que GfP ha pensat portar a terme l’any vinent hauria estat políticament molt més correcte consensuar els projectes amb les altres forces polítiques i després elaborar els pressupostos.

Un altre exemple de la poca serietat amb que s’han volgut vendre aquests pressupostos fa referència a que a la partida d’inversions més de la meitat de les accions previstes tenen un import d’un euro. Com podem donar fiabilitat a aquests pressupostos? O simplement és postureig polític?

Finalment, el Grup municipal d’ERC també voldria destacar la seva sorpresa en comprovar que GfP només parla d’inversions i, en canvi no explica com és que en els pressupostos que pretén aprovar, en la partida destinada a sous de la corporació, apareixen subtilment tres “responsables d’àrea”, en altres temps anomenats “càrrecs de confiança”, quan arreu els responsables d’àrea d’un ajuntament són els propis regidors municipals.

A dia d’avui, la part més positiva dels pressupostos municipals és el compromís de l’alcalde, en la reunió del passat 2 de desembre, d’esperar a portar els pressupostos al ple fins que no ens haguéssim posat tots d’acord. Confiem que aquest cop sí compleixi la seva paraula.

Grup Municipal ERC Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Transhumància
133 views
133 views

Transhumància

Redacció - 2 d'octubre de 2023
6a edició de la Mini Copa Bages
17 views
17 views

6a edició de la Mini Copa Bages

ASFE - 2 d'octubre de 2023
Frase de la setmana. Raimon
5897 views
5897 views

Frase de la setmana. Raimon

Redacció - 2 d'octubre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com