0 Shares 346 Views

Nota de premsa – Pressupostos municipals

15 de desembre de 2019
346 Views

En relació a les declaracions públiques sobre els pressupostos municipals de Sant Fruitós de Bages realitzades per GfP la setmana passada, el grup municipal d’ERC vol manifestar el següent:

Ens sembla molt poc encertat per part de GfP que, mentre s’estan duent a terme reunions amb les altres forces polítiques municipals per treballar els pressupostos municipals, es doni per fet que els pressupostos que s’aprovaran seran els que aquesta formació política dona unilateralment com a vàlids. Entre altres raons perquè això equival a dir que les reunions fetes fins ara no tenen cap altra finalitat que cobrir l’expedient davant l’opinió pública, ja que el que diguin, facin o opinin la resta de grups polítics amb representació municipal per a l’actual equip de govern no té cap valor.

La major part de les partides pressupostades no s’han pactat, ni negociat, ni tan sols debatut. Per aquesta raó sembla una temeritat donar ja per aprovats uns pressupostos, quan GfP es troba en minoria a les sessions plenàries. Segurament abans d’anunciar públicament la globalitat del pressupost i algunes de les inversions que GfP ha pensat portar a terme l’any vinent hauria estat políticament molt més correcte consensuar els projectes amb les altres forces polítiques i després elaborar els pressupostos.

Un altre exemple de la poca serietat amb que s’han volgut vendre aquests pressupostos fa referència a que a la partida d’inversions més de la meitat de les accions previstes tenen un import d’un euro. Com podem donar fiabilitat a aquests pressupostos? O simplement és postureig polític?

Finalment, el Grup municipal d’ERC també voldria destacar la seva sorpresa en comprovar que GfP només parla d’inversions i, en canvi no explica com és que en els pressupostos que pretén aprovar, en la partida destinada a sous de la corporació, apareixen subtilment tres “responsables d’àrea”, en altres temps anomenats “càrrecs de confiança”, quan arreu els responsables d’àrea d’un ajuntament són els propis regidors municipals.

A dia d’avui, la part més positiva dels pressupostos municipals és el compromís de l’alcalde, en la reunió del passat 2 de desembre, d’esperar a portar els pressupostos al ple fins que no ens haguéssim posat tots d’acord. Confiem que aquest cop sí compleixi la seva paraula.

Grup Municipal ERC Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris del cap de setmana
43 views
43 views

Horaris del cap de setmana

ASFE - 30 de setembre de 2022
Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival
39 views
39 views

Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival

Jaume Grandia - 30 de setembre de 2022
Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”
30 views
30 views

Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”

Redacció - 30 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com