0 Shares 1108 Views

Montpetit – El rescat de l’espurna.

2 de juliol de 2021
1108 Views

Per: Victor Soler Arrufat – 6è d’EP –

Després de les classes… per fi han arribat les vacanc es! – exclama la Marina.

Baixa les escales corrent i es troba amb els seus amics a la sortida.

Aquest estiu passarem les vacances junts al càmping – diu el Manel.

El Manel i la seva germana bessona Maria passen els estius al càmping de Roda de Berà. És a Tarragona, ells van amb l’autocaravana i els pares de la Marina han llogat un bungalow aquest any. Se’n portaran les bicicletes i també l’Espurna, la gosseta dàlmata que tot just acaba de fer un any.

Marxen ràpid amb els seus patinets per berenar al jardí de casa de la Marina i fer la llista de totes les coses que es volen endur a la maleta: banyadors, sedàs, taula de surf, gorres, crema solar…

Arriba el gran dia, el despertador sona a les 7:00. El Manel i la Maria surten disparats del llit. Els pares estan al porxo carregant l’autocaravana i ja estan a punt per marxar, han quedat a la plaça a la sortida del poble amb els pares de la Marina, quins nervis! diu la Maria – espero no haver-me deixat res. S’enfilen al vehicle, comença l’aventura!!! xisclen els dos germans.

El viatge ha anat molt bé, arriben i s’instal·len al càmping. Els nens demanen d’anar a la platja amb bici, la platja és de sorra daurada, hi ha força gent, a l’aigua uns neden i els altres fan caiac, a la sorra un grup fa vòlei platja, el Manel, la Maria i la Marina deixen les bicis i la tovallola a la sorra, es treuen la roba i es llencen a l’aigua.

Què freda!!! – diu la Marina, noooo!!!! Està molt bé – crida la Maria, el Manel s’enfila a la taula de surf i les esquitxa quan perdent l’equilibri cau d’esquena.

Al migdia tornen al càmping per dinar, els pares han encès la barbacoa, quina bona olor! La Marina crida a l’Espurna però no ve, on és la gossa??? Pregunta la Marina.

La mare diu: ha marxat a la platja amb vosaltres, nens. Corrent darrere les vostres bicis. No ha vingut… respon Marina. Doncs l’haurem d’anar a buscar.

Tots surten a cercar la gossa, el Manel i la Maria van a l’altra platja mentre que la Marina la busca al càmping. Tots van estar buscant-la per tot arreu però ni rastre. Al capvespre les dues famílies es troben a l’espigó de la platja de la Punta d’en Guineu, ja molt cansats, els pescadors ja estan recollint les canyes per tornar a casa, la família està abatuda per la pèrdua, quan de sobte senten uns lladrucs, es giren i veuen a l’Espurna que d’un salt es llença a l’aigua des d’una roca i un senyor gran espantat amb les mans al cap. Crida: la meva néta! La meva néta! Que s’ofega!!!

Els tres nens corren cap a les roques i la Marina crida: Espurna! Espurna! T’ofegaràs! El pare diu: l’Espurna està arrossegant algo amb la boca la tenim que ajudar a sortir de l’aigua, s’ha llançat a l’aigua i vol treure a la nena!

Entre els pescadors i la família treuen la gossa i la nena del mar. El socorrista arriba corrent i atén a la nena que està sana i estàlvia.

L’Espurna és una campiona!

L’avi està molt content i abraça la nena. Teniu un bon animal, els hi diu, està ensinistrada pels rescats?

No, contesta la Marina, ens ha deixat molt sorpresos.

L’ajuntament li dóna una medalla per la seva valentia.

Quin estiu més mogut que hem passat! Però ha valgut la pena. Hem descobert l’habilitat de l’Espurna per als rescats.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
96 views
96 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7779 views
7779 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
79 views
79 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
156 views
156 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com