0 Shares 367 Views

Madrid noqueja Catalunya

11 de maig de 2021
367 Views

Text: Jordi Morros  Foto:  istock

 

Mai no m’havia interessat en excés les eleccions que es feien a la Comunitat de Madrid.  Aquest cop, però, ha sigut diferent. M’han cridat l’atenció per tots els merders que ha generat i la seva baixessa. No sé si us ha passat, però una cosa és clara: el resultat de les eleccions afectaran la dinàmica de la política espanyola i també la catalana. Molt més del que ho havia fet fins ara. Ho sigui que és per pensar-hi.

L’auge de la dreta més neoliberal i de l’extrema dreta -els campions del nacionalisme espanyol més ranci tot i que ells neguin que siguin nacionalistes-, sotragarà formes de fer, plans i estratègies de tothom en un país, el d’aquí i el d’allà, en el qual els polítics abans de fer res o de prendre certs decisions acostumen a mirar si allò que tenen pensat els perjudicarà electoralment els pròxims comicis. Vull dir que no pensen tant en el que és bo o no pel país, sinó en mantenir-se en el poder, que és molt diferent. I pensar a curt termini mai no acaba de ser una bona solució.

A la Comunitat de Marid, doncs, hi haurà un poder fort. Fortíssim. Amb  PP i Vox. Actuarà de contrapès -i de contrincant- del govern de l’Estat. Catalunya ja no és al centre del debat. Ho torna a ser Madrid. De fet l’endemà de les eleccions el dirigent popular Pablo Casado ja demanava un debat sobre l’estat de la nació a Pedro Sánchez. Ayuso no ha guanyat pel seu discurs madrileny, ha guanyat pe seu discurs nacional -recordeu allò que Madrid es España, que va dir- i perquè considerava Pedro Sánchez el seu rival directe, no pas el candidat del PSOE Ángel Gabilondo.

I davant aquest panorama, a Catalunya continuem sense govern. Recordeu que hi va haver eleccions el passat 14 de febrer ? Potser que es posin les piles. Tret dels eixelebrats que llancen consignes a través de les xarxes socials cagant-se entre ells, titllant de botiflers a uns i altres i repartint carnets d’autenticitat que serveixen de ben poc, interessaria un govern fort i eficient per treure’ns de la crisi i… d’Espanya.

Quines altres coses ens diuen els resultats de Madrid?. Que com ja sabíem a Catalunya, Ciutadans no era de centre o que Pablo Iglesias era conscient que se la jugava. És clar que, com diu la dita, quan li veus el cul dius que és mona. Abans de veure’l no sabies si era una cosa o l’altra.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com