0 Shares 789 Views

L’institut contra la violència de gènere

13 de març de 2019
789 Views

En aquesta setmana orientada a les reivindicacions històriques de la dona en el món del treball, ens plau explicar una activitat en què participa l’institut des dels darrers cursos: el projecte “Prevenció sobre la violència de gènere a traves de l’experiència personal”. Es tracta d’un conjunt d’activitats que es duen a terme en relació amb el centre penitenciari Lledoners, organitzat des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Bages i en el que participen diversos ajuntaments de la comarca, com el de Sant Fruitós de Bages.

Les activitats estan dirigides a l’alumnat de 15 i 16 anys de 4rt curs, el darrer de l’ensenyament obligatori, i de 1r de batxillerat i el seu objectiu final és, com diu el seu nom, la prevenció de la violència de gènere a partir de la conscienciació de tot l’alumnat d’aquest grup d’edat. Com que el programa es fa amb una presó, els objectius tant són tant per a l’alumnat com per als presos i el conjunt de la societat. De cara als alumnes, es pretén que siguin capaços de reconèixer les conductes masclistes que poden comportar violència de gènere per mitjà d’una educació basada en la igualtat sense estereotips de gènere. De cara als presos, es vol que aprenguin a treballar en equip, que adquireixin habilitats socials i comunicatives, que augmenti la seva autoestima i que aprenguin a relacionar-se amb col·lectius externs a l’entorn penitenciari. En definitiva, de cara a la societat, es vol millorar l’opinió de la ciutadania sobre els centres penitenciaris, afavorir l’acollida dels interns en el procés de reinserció a la societat i sensibilitzar la població adolescent de la comarca sobre la realitat que viuen els interns del centre penitenciari.

El programa consisteix en les visites d’alguns alumnes i professors a la presó de Lledoners i les xerrades d’alguns interns i d’un grup de víctimes de la violència de gènere a l’institut.

En paral·lel, el professorat encarregat de l’activitat desenvolupa amb l’alumnat un conjunt d’activitats que permeten sensibilitzar-lo sobre aquesta important xacra social que es produeix en l’interior de les famílies. Concretament, es treballa sobre els mites que justifiquen la violència  en la parella i sobre les actituds que la fomenten des de l’inici de la relació de parella.

Altres notícies de l’institut: l’alumnat de quart ha participat en el conjunt d’activitats de la Festa de l’Arròs d’enguany, entre les que destaca la col•laboració en la mateixa festa del cap de setmana passat i la que es va celebrar a l’escola Pla del Puig.

La comunitat educativa de l’institut aprofita l’avinentesa per convocar les famílies a la jornada de portes obertes que es celebrarà el proper dissabte 23 de març de les 11 a les 13h.

A la foto: Alumnes de l’institut a les portes del centre penitenciari Lledoners.

Institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Augmenten a 10 els morts confirmats en l’incendi d’un edifici a València
104 views
104 views

Augmenten a 10 els morts confirmats en l’incendi d’un edifici a València

Agència Catalana de Notícies - 23 de febrer de 2024
Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
411 views
411 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
334 views
334 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com