0 Shares 50 Views

Les nostres escoles: Paidos

24 de novembre de 2022
50 Views

Aquest curs els alumnes de cicle mitjà hem treballat el projecte titulat “Per què la Terra està malalta”? Un dels objectius era prendre consciència de les problemàtiques actuals del nostre  Planeta. Així doncs, vam treballar els conceptes següents: canvi climàtic, desforestació i incendis, excés de residus, escalfament global, contaminació i els animals en perill d’extinció.

En primer lloc, vam buscar informació sobre les problemàtiques anteriors i entre tots vam crear una definició de cada una d’elles.

Per tal d’acabar de comprendre els conceptes treballats a la classe, vam realitzar una sortida al Delta del Llobregat. En aquesta excursió vam poder conèixer i veure la realitat d’aquest espai protegit i, així, prendre consciència de la importància i el valor que tenen aquestes zones naturals, tant per la nostra Terra com per tots els que l’habitem. Durant la sortida vam realitzar diferents activitats sobre els animals i la flora autòctona, així com també, sobre el paisatge natural. Al llarg de la sortida, vam poder observar com l’activitat humana afecta directament al medi natural, ja que vam veure, a la zona de la platja, petits microplàstics que vam recollir amb l’ajuda de tots i, d’altra banda, vam ser conscients de l’efecte que té la proximitat del Delta a l’aeroport del Prat.

Un cop ja vam adquirir els coneixements bàsics, vam poder observar que la Terra està en perill i que som nosaltres qui la podem ajudar, per això, vam buscar solucions per tal de millorar l’estat del Planeta. Cada grup es va especialitzar en una problemàtica difererent i, per tant, va buscar propostes per tal de solucionar-la. Tots vam arribar a la conclusió que l’activitat humana afecta negativament a la nostra Terra, per aquest motiu vam veure que és molt important prendre consciència, ja que millorar el Planeta és cosa de tots. Per tant, petites accions diàries poden provocar un gran canvi, com per exemple, utilitzar embolcalls reutilitzables, generar menys residus, reduïr l’ús de l’energia elèctrica, disminuïr el consum d’aigua, utilitzar el transport públic, reciclar, entre d’altres. Per finalitzar el projecte, vam trobar interessant portar a terme alguna acció per millorar la sostenibilitat del poble de Sant Fruitós. Entre tots els grups vam pensar algunes propostes i, finalment, la proposta escollida és una recollida de deixalles a algunes zones boscoses del municipi i una plantada d’arbres que realitzarem aquest divendres dia 18  de novembre.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1620
25 views
25 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
30 views
30 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Les cròniques d’en Gregori Partagàs
39 views
39 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs

Galdric Sala - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com